2009. december 7., hétfő

A csíny letudva..............













Tratratrataaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! Nem csalás és nem ámítás! Ez itt a kis Bubilány, aki hízeleg, simogattatja magát!!!! Bizony mondom Néktek, dörzsölgessétek csak jól meg a szemeteket, mert már itt tartunk!!!!:-)) Kicsit rögös volt az út, különösen a tegnapi, de mindjárt el is mesélem, hogyan jutottunk idáig, hogy már magától jön hízelegni ez a kis büdösgörény!!!!:-)):
Tegnap este kinn játszogattam az egész csapattal. Sámi a játszótéren üldögélve beszélgetett magával, Csibészke dícséretes buzgalommal próbálkozott, hogy a hűtő oldaláról lebűvöljön legalább egy hűtőmágnest, igyekezetét siker koronázta, mert éppen a zsírúj osztrák mágnesemet bírta leszedni, majd ledobni, de olyan disznó szerencsém volt, hogy nem tört izzé-porrá, csak a széléből pattant le egy ici-pici darab. Bubika meg a nagyhintán gimnasztikázott, majd egy "nagy" gondolattól vezérelve átrepült a konyhaajtó tetejére, ahol is lankadatlan igyekezettel próbálta az ajtót szétbarkácsolni és a "kicsi" csőröcskéjével naiv motívumokat faragni a fába. Hát az izlésünk konkrétan nem egyezik, mert bizony úgy gondoltam, fejezze be az a kis bolond, de izibe, mert a papa igen ideges lesz, ha meglátja, valszeg még a nyakkitekerés gondolata is fel fog merülni benne. Odaléptem hát, hogy levegyem az ajtó tetejéről, de persze neki esze ágában sem volt onnan lejönni és ezt azonnal mérges morgással a tudtomra is adta és rögvest folytatta a rombolásnak látszó tevékenységet. Hát akkor most ütközni fogunk!!! Láttam a szemén, hogy nem tréfál, ő onnan az Istennek sem fog lejönni, magától meg depláne nem. Ha ráhagyom, akkor bizony elismerem, hogy a rangsorban felettem áll, azt meg azért mégsem hagyhatom. A felnőtt sapis konkrétan az a típusú madár, hogy ha nem tisztázzuk idejekorán ki van alul és ki felül a rangsorban, akkor bizony szépen el tud kanászkodni, még arra is képes, hogy terrorizálja a családot. Ugyanis roppant okos, intelligens és leveszi azonnal, ha valaki olyasmit hagy rá, amiről a madár is tudja, hogy tilos és azt is teljesen érzi, ha valaki fél tőle és ki is használja. Hát nem mondom, hogy repdestem az örömtől! Eszembe jutott, mikor BékiPeti barátom is mondta régebben, hogy ha a madárka csíp, hagyjuk ott a kezünket, lássa hogy ezzel nem tud terrorizálni, de azért az a tanács egy törpepapagájra vonatkozott - bár azok is elég csípősek - mégis a sapis csőréhez viszonyítva az csak móka meg kacagás. Az a fiatal pár, akiknek 2 sapisuk van, (nem is túl szelidek) valszeg kézzel neveltek, csak kellő foglalkozás híján kissé visszavadultak, szóval ők mesélték hogy hogyan is hozták el T.L. budakeszi tenyésztőtől a madarakat ( jónévű tenyésztő) :
"A tenyésztő vastag kesztyűvel fogta meg és azt mondta, hogy a kakadu csípésétől nem fél annyira mint ezektől a madaraktól. Szó szerint azt mondta, hogy "Úgy meg tudja csípni az embert, hogy egy felnőtt férfi is összepisili magát tőle"."
Na ez azért kissé költői túlzás, de azért van benne valami, hogy nagyon nagyot tudnak csípni, mélyet, fájdalmasat, le egészen a csonthártyáig. Hát ezek szellemében kellett valamit kitalálnom, hogy a Bubilányt kissé megregulázzam, mert ha ezt ráhagyom, akkor nem lesz megállás, rá fog jönni, hogy azt csinál, akkor és ott, amit akar. A tetejében még alulról nyúltam felfelé, ez sem volt túl jó pozició. Vittem hát oda egy széket, felálltam rá, így aztán kissé még felette is álltam és újra odadugtam az ujjam a hasához, hogy lépjen rá. Morgott és a szeme is elkezdett villogni. Nem lehetett ezt már sehogyan sem kikerülni! Ha akkor ott leszállok a székről és hagyom, a büdös életben semmi tekintélyen nem lesz előtte!
Na akkor hajrá!!!!!!
Határozottan nyúltam felé és mikor éreztem, hogy most fog a kezem után kapni, mint a korbács, csattant a hangom: "Nem szabad! Ne csípj!" Ő pedig bár már csapott is a csőrével, valahogyan megszeppent, nem ezt várta, hiszen általában mindenki megijed tőle, ha elkezd morogni és ugyan egy olyan dühös motyogás kiséretében oda kapott,de csak megfogta a kezem. Húúúúúúúúú!!! A víz is levert!!! Akkor nagyon megdícsértem, feltettem a kalit tetejére, mellé ültettem Csibészkét. Rövidesen aztán rám kéredzkedtek, a vállamon játszottak és akkor készültek a fenti képek, szinte hízelgett Bubi, alig győztem simogatni. Eszébe sem jutott, hogy bármi durvaságot csináljon. A zannyát, ezt a meccset én nyertem!!!!
Azért nem ajánlom, hogy bárki ezt kipróbálja. Fiatal madaraknál felesleges, máshogyan is lehet nevelni őket. Ne felejtsük el, hogy Bubi felnőtt madár. Itt volt azonban az ideje, hogy megmérkőzzünk és ebben az esetben ő találtatott könnyűnek.
Tehát a csíny letudva, mindenki tudja, hogy hol a helye, mehet az élet tovább!!!!:-)))





6 megjegyzés:

  1. És ezt elég egyszer demonstrálni, vagy várhatóan lesznek még meccseitek?

    Annyiszor szerettelek volna kérni, hogy írd már le (akár ide, akár az indexre), hogy összesen hány kalitkátok van használatban és hol, milyen céllal. Ebből is leshetünk el trükköket akár.

    ULAIVA

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, ez attól is függ, mennyire fogadja el a helyét. Úgy emlékszem, Csibészkével is megvívtam annak idején, bár ő soha nem csípett meg, mégis el kellett döntenünk, melyikünk az Alfa.
    No hát a kalitok:
    - van ugye a főkalit mindkettőnek,
    - van 2 kisebb, de még elég nagy akár a nemesnek is hogy valami kevés időt benne töltsön.
    A hálókalitot, amiben Csibi és Zizi aludtak megszüntettük, mert mikor Zizikém elment Csibészke már nem akart bemenni, be sem tudtam tenni.
    A két közepes könnyen mozdítható, abban mennek ki az udvarra,abban vannak, ha a konyhában főzök és nem lehetnek kinn, és abban teszem be őket a hálószobába ha antipapagájos rokon érkezik. Azoknak gurulós aljuk van, könnyű ide-oda tolni.
    Ezen kívül van egy gurulós aljú, jó nagy játszóterük, ahol immár együtt is elüldögélnek, bárhová tudom húzni, az alja tepsi, benne papír.
    Van egy óriáshintám, a közepén boinggal, annak a konyha ajtó közepén van a kampója, ott játszunk.
    Tavasszal készülök venni nekik 2 összecsukhatós kalitot, mert sajnos a két közepes nem fér el a kocsiban, mert a hátsó ülésen szokott anyukám meg a lányom ülni. Olyankor a macskaszállítókban utaznak a madarak. Ha meg lesz az összecsukható, akkor ha odaértünk a célunkhoz, akkor abba átpakolom őket és így jöhetnek velünk gyakorlatilag mindenhová, ez is a célom!:-))) Most kérdezd meg, hogy nekünk mennyi helyünk van a lakásban!!!:-DDDD A férjem szerint olyan, mint egy nagy kalitka! Minden szobában van játékosdoboz, amiben Sámi kacatjai, csörgői, babái vannak.
    A múltkor a kisebbik unokám volt nálunk és nem hoztak játékot magukkal, aztán felcsillant a menyem szeme és azt mondta, kérjünk kölcsön a Sámigyerektől párat.-)))) Rebekám is azzal játszik a legszívesebben.

    VálaszTörlés
  3. Köszi!

    ULAIVA

    VálaszTörlés
  4. Ha jól számolom, 9 órát késik a blog-órád, most 11-e 0:50 van.
    U

    VálaszTörlés
  5. Mizoka!

    azért, ha már létezik nebulóoktatás, Általad most már létezik papeszes is.

    és hát a humorod, amivel ezeket közzé teszed...
    káprázatos!
    :-)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok!!! :) Tündéri, ahogy a válladon mórikálja magát.

    VálaszTörlés