2008. október 14., kedd

Hosszú szünet után.................

Húúúúúúú, hát ez egy jó hosszú szünet volt! Most kezdek már kicsit magamra találni! Sok minden összejött, kicsit magam alá estem, kellett egy kis idő, míg összerendeztem a soraimat.
Először is vagy 3 héttel ezelőtt elkaptam ezt a nyomorult vírust, hát én télleg ritkán vagyok beteg, de ez a padlóra tett rendesen. Fel sem bírtam kelni, húzott az ágy, a madarakat meg úgy kerültem, mint az ördög a keresztet!!! Persze mindegyik rajtam akart flangálni, ha csak elmentem mellettük, simán átugrottak rám. No, szóval azért már csak-csak rendbe jöttem, bár még mindig rondán köhögök. Megittam kb. 5 üveg köptetőt és már a második üveg Salvus víznél tartok!!!!!
Aztán szépen jöttek az egyéb gondok is. Kyga sajnos megint nincsen jól. Segítek nekik amit csak tudok, de hát sajnos egészséget nem tudok adni neki. Kiderült, hogy mivel a sapisok hamarosan kezdik a tojásokat rakni, le kellene vágni a körmüket. Ezek a sapisok nem szelidek, szó nincs arról, hogy az ember szépen benyúl, kiveszi oszt betekeri valamibe és levágja a kömét. Olyan vadak, hogy az eszméletlen, de hát végül is meg kell csinálni a körömvágást. Kyga párjával csináltuk, én kihálóztam a madarakat, lefogtam egy jó vastag kesztyűvel és ő szépen megigazította a körmeiket. Hát mit mondjak, bele izzadtam, mire végeztünk a 3 párral. Szerintem ő is, a madarakról meg már ne is beszéljünk.......:-))) Azóta sem vagyok a kedvencük, ha meglátnak azonnal eltünnek az oduban!!!!:-))) Viszont nagyon büszke voltam, hogy meg tudtam csinálni, mert bizony amikor Kyga felfestette az elején, hogy le kéne vágni a körmeiket, hát nem repestem a boldogságtól. Viszont azt is hozzá tette, hogy ne idegeskedjünk, meg tudjuk csinálni és úgy is lett!!!:-)
Sámi egyre önállóbb, jön-megy ki és be a kalitba, már rólam is lemászik, ha valami érdekli és meg akarja nézni. Nagyon ügyesen használja a lábát fogásra, bár ez nagyon jópofa dolog volt, amikor elkezdte. Valami kis rágcsát adtam neki és ő meg akarta fogni lábbal. De elvétette a teret és az ujjamra fogott rá, amivel tartottam a csőre elé a kaját, tehát amíg el nem rágicsálta, addig fogta az ujjamat végig. Szakadtunk a röhögéstől, annyira édes volt. Később fél diókkal próbálkoztam, azt már ügyesen elvette, de mivel elég sokáig molyolt vele, le kellett tegye a lábát aztán újra vissza, hogy kivegye a csőréből a héját. Igen ám, de elvétette az irányt és 3-4 szeri próbálkozásra találta csak el. De már szépen halad ebben is. Hétvégeken reggel, mikor odavesszük őket magunkhoz az ágyba, rohan Zizihez játszani. Mindig pont ugyanaz a játék kell mindkettőnek, Zizi elhúzza, akkor Sámson totyog utána mindenen keresztül és vissza húzza a játékot az ő területére. Amúgy is sokat vannak szabadon a hálóban, a kicsik a földön jönnek-mennek, többnyire a szekrény aljában játszanak olyan felfedezőset, Sámi meg időnként utánuk megy és ő is akarna velük játszani. Hát Zizivel nincs is baj, de Csibi nem repes az örömtől, hogy a púp is velük akarna lenni!!!!:-))
Nems okára folyt.köv.!!!!:-))

1 megjegyzés:

  1. Na végre már!!!
    Épp gondoltam hogy egy kis verbális biztatásba kell részesítselek.

    A sapistojglik nevében is köszönjük a az áldozatos-bátorságos körömvágási manővert.
    Hajrá tojglik, hajrá Pelyhes, hajrá Yoda ...

    (mágnyes)

    VálaszTörlés