2009. május 4., hétfő

De jó kis hétvége volt, csak olyan gyorsan elrepült.....

Szombaton kedves barátaink, Lolcsi a kékhomlokú amazon gazdái látogattak hozzánk. Ritkán találkozunk, lévén ők szerencsiek, viszont nagyon szeretünk beszélgetni és igazán jól érezzük magunkat velük. Hűtőmágnes gyüjteményem is gyarapodott egy echte japán mágnessel, hát ez most egy egészen különleges darab lesz, az izraeli mellé tettem, jól elférnek ott egymás mellett. A hűtő oldalán egyenlőség van, ez egyiptomi mágnes sem tiltakozik a többiek ellen!!!!:-))

Az egész három napos ünnep-pihenésből kiemelném a vasárnapot. Akkor ugyanis a Mackáék-Mágnyesék-Mizóék csapat közösen kirándult, ami egészen fantasztikusan jól sikeredett. Mezőőréknél voltunk Zákányszéken. Már hetekkel ezelőtt leleveleztük, nagyon kedvesek voltak, sőt Sanyi még azt is elárulta, hogy ugyan Timike névnapja van, de mi azért menjünk nyugodtan, szívesen látnak. Hát az hogy szívesen, no az egy enyhe kifejezés. Megbeszéltük a többiekkel, hogy azért a névnap miatt nem fogunk ott sokat lábatlankodni, jól megnézzük a madarakat, négylábúakat és aztán uzsgyi, had pihenjenek és ünnepeljenek. Szóval ember tervez, Isten végez. Jól körbejártunk mindent, megkérdeztünk ezer dolgot. Aztán Macka oldalba bökött és megjegyezte, hogy Sanyi olyan, mint a kétlábon járó lexikon, eszméletlenül sokat tud a madarakról, kapásból és csípőből válaszol a legkomplikáltabb kérdésekre is és teszi mindezt mindenféle nagyképűség (pedig erőst lenne mire) és lenézés nélkül. El tudom képzelni, hogy ha a legbugyutább ember kérdez tőlük, alaposan válaszolnak, legfeljebb ha nem tartják alakalmasnak arra, hogy madarat tartson, akkor sebesen le is beszélik róla. Megcsodáltuk a madarakat. Én magam a nappapagájnál töltöttem huzamosabb időt, egyszerűen nem tudtam betelni a színeivel. Csak hát a hangja....... ha ezt hozzá adom az otthoni két kis dulimanóhoz, esetleg a négyzetre emelem, mikor izgatottabbak, na akkor biztosan lenne ebből nemzedéki ellentét a másodszülöttem és köztem!!!!!!! Az a baj, hogy ha én otthon vagyok, akkor az állapotok teljesen normálisak, mindenki jól elvan, persze először rajtam, aztán ha kitombolták magukat, akkor visszamennek a kalitjátszóterére és onnan a dolog rendben van, a Sámsongyerek telepszik rám, de ha nem vagyok otthon, na akkor időnként elszabadul a pokol!!!!!
Visszatérve, nagyon tetszettek még a kínák, gyönyörű kék szemekkel és szemmel láthatóan barátságos viselkedéssel. Bár elég szigorú a nézésük, mégis megdobogtatták a szívemet. Aztán a sziklák, nekik is egészen különlegesen szép a szemük, viszont amikor csak úgy a móka kedvéért kissé kiengedték a hangjukat, hát tiszteletem azoknak, akik lakásban tartják. Hozzájuk képest Zizi a legjobb formájában is csak olyan csendes kisnyúl.

Szóval mindent láttunk, nutriababákat, törpe kecskéket és csodálatos színű fácánokat (itt a himalája fácán tetszett nagyon) de a többi is egyszerűen valahogy olyan színekben és mintákban pompázott, hogy az télleg leírhatatlan. Na és a mókuli!!!! Ahogy ott ugrált mellettünk minden félelem nélkül, hát abban a pillanatban úgy érezted, hogy na egy ilyen is nagyon kéne.......-))))))) Jaj és hát nem is mondtam a ludakat, utoljára egyik nagy kedvencem a "Nils Holgersson csodálatos utazásai"-ban találkoztam ilyen gyönyörű hattyúlúddal!!!!! El ia határoztam, hogy megveszem Rebekának a könyvet, én nagyon szerettem, hátha ő is fogja. Szóval mesélhetném ezt itt álló nap, még akkor sem közelíteném meg a valóságot!!!! És még akkor is kimaradna valami: hát nem írtam a Vattacukiról, Cook kapitányról, édeskedves, gyönyörű és végtelenül aranyos madár. Aztán a lóricsapat!!! Az egyikük, valószínűleg előző gazdájánál kissé rendetlenkedős típusú volt, mert többször emlegette a "szarházi" kifejezést!!!!:-))) Szóval lehetne erről még hosszú ideig mesélni. Mikor már mindent legalább 6x megnéztünk, indulni akartunk tovább, de Sanyi szólt, hogy el ne induljunk, Timi készített egy kis harapnivalót, megbántódna ha nem fogadnánk el. Hát a "kis" harapnivaló grillen sült aprópecsenye volt, gombával és hagymával, valami mennyei, hozzá rizs és még finom házi muflont is kaptunk. No meg jóféle vereset, már aki ihatott, én Ági barátnémmal meg is kóstolgattam, persze csak az egészség miatt, meg az íze kedviért!!!!!:-)))))))))))))))))))))))) És nagyon jót beszélgettünk. Házigazdáink hihetetlenül harmonikus pár, igen jó humorral megáldva, úgyhogy hatalmasan egészségeseket is röhögtünk közben!!!!! Hamar elszaladt az idő, így kora délután elindultunk hazafelé, mert mégiscsak munkanap lesz a hétfő és ők is mennek dolgozni, meg persze mi is.
Azért még benéztünk Szegedre, igaz csak egy rövid időre, aztán hajrá haza!
Hamar értünk, aztán csak gyorsan kipakoltunk. Jöttek a gyerekeink és Rebeka, aki így először jött a lábán a anyák napját köszönteni. Tüneményes ez a kislány. Szépen elkotorászott körülöttünk, aztán kiültünk vacsorázni a konyhába. No akkor esett meg a csoda: Sámson, aki addig a vállamon ült, szépen lemászott a karomra és odacuccolt egyenesen Rebeka tányérja elé és érdeklődve leste a vacsora tárgyát. Adtunk neki is egy falatkát, azt ott szépen Rebeka mellett meg is eszegette és közben érdeklődve figyelte a kislányt. Jó móka volt, Rebinek tetszett a szép zöld madár, ő is figyelte Sámsont. Később az apukája megkérdezte tőle: "Rebeka, hol van Sámson?" Mire a kislány futólépésben szaladt Sámsonhoz és a csepp ujjával mutogatta, hogy hát ott ül!!!!

És most most mások tollaival ékeskedek!!!! Néhány fénykép a vasárnapról!!!:-))

http://indafoto.hu/macka/zakanyszek_madarkert_20090503/page/1http://picasaweb.google.com/magnyes/ZakanyszekSzeged2009#


2 megjegyzés:

  1. Nézd csak milyen szalim van:
    http://gabriellas.webalbum.se/Szalvtim29Gyerek2/162

    VálaszTörlés
  2. Az igen!!!! Jaj, nagyon szeretem a Nils Holgerssont!!!!

    VálaszTörlés