2011. január 10., hétfő

Körömvágás és egyéb borzalmak

Zajlik azért az élet nálunk otthon, amit most elmesélek csak egy röpke nap történése, de azért minden napra jut valami esemény. Vasárnap nagy hawaii volt a madarak körében, jöttek az unokáim és annál nagyobb gyönyörűségük nincs is, mikor figyelhetik a kicsiket, Sámson repdes utánuk, hogy mindent és mindenkit láthasson. Mózes változó hangulatban viseli őket, van amikor simán odamegy hozzájuk, főleg ha valamit esznek, azonnal rendkívül szimpatikusak lesznek a szemében, van hogy fenn ül a nagykalit vagy a játszó tetején és onnan lesi őket, a két sapis pedig teljesen odavan értük, de igaziból ők még nem nagyon ismerkedhetnek, csak ritkán és erős felügyelettel. Nem a sapisok miatt.
Tegnap már korán érkeztek, a nemesek oda is cuccoltak azonnal az ajtóhoz, hogy engedjem már ki őket a gyerekekhez. Onnan aztán le sem lehetett vakarni őket, mentek mindenhová a srácok után. Elég sokan lettünk délre, tekintve hogy a fiam két barátja is átjött, a végén üzemi konyha méretű edényekbe főztük az ebédet.Amíg az ebéd fővögetett úgy döntöttem, hogy a menyem segítségével kissé megmanikűrözzük a zöld fiúkat, mert már elég hegyes volt a körmük, ami a kezemen látszott is erősen. Először Sámson körmeit reszeltük le, én voltam a fogóember, Melinda reszelte. Gyorsan végeztünk, Sámi szeme kissé zoomolt ugyan mikor kivettem a takaróból, amibe betekertem, de összességében nem volt necces a dolog. Na de aztán! Ugye a Mózesgyerek következett. Tudjátok, hogy retteg minden töröközőtől, betekeréstől, mert babakorában így volt etetve (megtömve), arról nem is beszélve hogy mi van ha ez akkora stressz lesz neki, hogy újból visszavadul.......... a víz csordogált a hátamon, hogy hogyan is csináljuk! Azon is gondolkodtam, hogyan fogjam, nehogy a gerincében valami kárt tegyek.Hát mindegy, valahogyan el kellett kezdeni! Szépen rádobtam egy puha polár plédet és igyekeztem úgy fogni, hogy ne szorítsam a testét, de ne is tudjon nagyon ficánkolni. Aztán szépen kivettük a két kis lábát és mondtam Melindának, hogy kezdheti! Igenám, de ez a kis kópé gyerek úgy összefűzte a két lábfején az ujjakat, hogy a gordiuszi csomó csak kis gyerekjáték volt mellette. Elkezdtük kibogozni nagy nehezen, mikor kiszabadítottunk egy ujjacskát akkor sutty, azonnal lereszelte Melinda a hozzá tartozó körmöt és így haladtunk lassacskán. Arra is fel voltam készülve, hogy üvölteni fog, de csak kétségbeesett, rövid hangokat adott ki és ez még rosszabb volt, mintha ordított volna, mert nem tudtam, mit érezhet magában. Mikor végeztünk, betettem a kalitba, azonnal felmászott a leghátsó és legmagasabb rúdra és úgy nézett rám, mint a zsidó templomban az utálatos képre. A tollai össze-vissza álltak, a púpja és a rossz szárnya sokkal jobban látszott mint általában, hát olyan lelkiismeret furdalásom volt, hogy bőgni tudtam volna! Pedig ezt meg kellett csinálni, az ő körme még hegyesebb volt, mint Sámié, hiszen ő nem mozog annyit. Próbáltam beszélni neki, erre megfordult és a seggét -hátát mutatta, kizárt a csapatból. Nem mondom, hogy jól esett, nem is bírtam magammal, benyúltam, hátha rááll a kezemre, hát akkorát csípett az ujjamba, hogy a szemem is kiugrott tőle, még a mutatóujjam körömágyát is felsértette a csőre. Hát akkor már az állás 1:1 volt.:-)))) Békén is hagytam őket, had anyázzanak kettesben Sámival.:-))
Na, eltelt egy jó óra, fogtam egy finom mandulás kekszet, négyfelé törtem, bementem, kapott a két kicsi is egy-egy darabkát, Sámson is és végül Mózesnek is nyújtottam egyet. Élénken figyelte mit csinálok, hiszen az ő szívéhez is a begyén át visz az út, majd leereszkedett, hogy elérje a kezemet, szépen kivette a kekszet és innen a dolog a lovagiasság szabályai szerint elintéződött. Később, mikor a kicsik kalitján mókolt, én meg ott pakolászgattam odasántikált a vállamhoz, lassan, kényelmesen felcihelődött rá és innen minden rendben volt, megvolt a bizalom és a szeretet.
Csibiéknél is történtek változások. Ők már egy jó ideje sátorban alszanak. Ez egy vászon sátor volt, amit aztán módszeresen, szépen szétrágtak. Immáron a harmadikat fogyasztottak el. Éjszakánként a sátorban megy a buli, rágják a belsejét, játszanak, motyognak, bunyóznak, etetik egymást, kihallatszik minden. Az utóbbi időben viszont nagyon elkanászkodtak, néha olyan hangosak, hogy képtelenség mellettük aludni, pedig én egy barnamedve típus vagyok. Az utolsó éjjel volt a legdurvább, reggel meg is beszéltük a papával, hogy sátor az nuku ezentúl. Mikor hazaértem pénteken szépen ki is szedtem, átrendeztem a kalitot, csináltam egy alvórudat nekik jó magasan és kaptak még rágnivaló bőrös játékot is a tartalékból. Azóta minden rendben van, fenn alszanak a rúdon, mindenki nagy megelégedésére, csend van éjjel a hálóban. Papa ugyan megígérte, hogy csinál nekik egy fa odut, hátha abban csendesebben lesznek, mert nem tudják rágni éjszakánként, nincs min veszekedni. No, majd meglátjuk.
Este Csibiék korán fekszenek, már 7 - 1/2 8 körül felcuccolnak az alvórúdra és nem szeretik ha zavarják őket, le is takarom őket ilyenkor. A zöld fiúknak jó napjuk volt, este még 9-ig fenn ültek a vállamon, úgy néztem a tv-t, ők meg bóbiskoltak rajtam. Ez a legnagyobb gyönyörűségük, elkezdik a csőrüket csikorgatni, olyan jól érzik magukat. Olyan csikorgatás volt, hogy nem tudtam Katit felhívni, csak mikor abbahagyták.:-)
Nagyon jó hírt mondott: Merlin szeme elkezdett nyílni!!! Hatalmas változások lesznek megint, mire pénteken megyek hozzá!!!!:-)))

5 megjegyzés:

  1. Ne is reménykedj a fa odúban, ha csendre vágysz :))) Nálunk ha vendég alszik a sapisok szobájában, és nem a fiam, akkor kizárjuk őket :)
    N.

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, nálam csendben vannak éjszaka a sapisok. De el ne kiabáljam:-)

    VálaszTörlés
  3. Én mondjuk csak vigyorgok rajtuk, de a párom annyira nem élvezi :) A jákó is ha még lefekvés előtt kimegyek a mosdóba, hangosan kiabál utánam :) Párom frászt kap, ha ez éjfél körül van :)
    N.

    VálaszTörlés
  4. Az én nimfám is kirekeszett egyszer 1,5 órára, egy Ivermectin kezelés után, de ahogy lajárt a büntetésem azt sem tudta, hogyan engeszteljen ki. Úgy bújt és hízelkedett, mint sose azelött.
    Cs. Ági..
    Ja, és gratula Merlinhez.

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Ma péntek van, nagyon várom a beszámolót!

    Helga

    VálaszTörlés