2011. január 23., vasárnap

Megint eltelt egy péntek.............

Tegnap nagyon későn értem a Papagájkertbe. Egyrészt papának tüdőgyuszija van, rettenetesen rosszul érzi magát, talán a nagyműtétje óta még nem is láttam ilyen rossz bőrben. Persze orvoshoz nem akart menni, tehát mint egy gyerekkel, szépen elmentem vele, aztán kiváltottuk a gyógyszert, hazamentünk, befektettem az ágyba, illetve kifeküdt a nappaliba, mert az Ausztrál Opent nem is tudták volna nélküle lejátszani, imádja a teniszt.:-))
Gyorsan készítettem egy olyan későiebéd-koraivacsora-szerű valamit és huss, elrohantam Csillaghegyre. Egyrészt a fene megevett már, hogy lássan Merlint, másrészt megígértem Katinak, hogy segítek Jocinak levenni a vért a kissapisoktól ivarvizsgálatra. Kati ezt nem bírja!!!!

Na akkor a filmek:


Nagyot nőtt ez én kis szürkém az egy hét alatt. A hozzáértők megállapították, hogy a körmei nem feketék, mint minden rendes jákógyereknek, hanem kéttő fehér, talán több piros tolla lesz. Nagyon kulturáltan és szépen csiporászik....egyelőre.:-)




Ő itt a kis fióka, aki egyidős Merlinnel. Nézzétek azt a kis püspökfalatot, milyen imádnivaló!!!!:-)))




Ők a 7 hetesek. Most már igazi kis harcos kinézetük van. A két kismadár két különböző jellem. Az egyik kis bátor, minden érdekli a másik pedig egy kis beszari. Ilyenkor jön aztán igazán Kati barátnőm ideje, a kis félősből farag majd kezes, szelíd kismadarat, nyilván az alaptermészete az ilyen lesz, de az emberi kéztől nem fog félni.




Ez pedig a mai meglepi. Ez a két sziszegő-szirénázó kis gazember két lórifióka. Amikor kikelnek még kisebbek, mint a sapis....... hát az sem semmi.:-))
A babák Máthé Jocié, Kati neveli őket. Én személy szerint rettenetesen várom, hogyan lesz ebből a pihekezdeményből szivárványszínű, gyönyörű lóritoll.:-)))

7 megjegyzés:

  1. Jobbulást Lacinak! Jó nézni a kis pihéseket, tollasodókat... Merlin tényleg sokat nőtt :) A sapisok meg jó fejek így egymás mellett a bátor-kiváncsi meg a beszarijancsi :) Az e heti beszámolóból nekem a legkeményebb a harcilóri bemutató volt. Cuppanós.

    VálaszTörlés
  2. Simán mint a kötöttfogású bírkozók!!!!:-)))

    VálaszTörlés
  3. Jaj már nagyon vártam a híreket :) Fantasztikus, hogy mennyit nőtt minden pihés :) Nagyon nagy élmény végigkövetni a fejlődésüket :)
    Jágókának is egy körme fehér :) Nagyon murisan néz ki vele :)
    Papának jobbulást!
    Lórikák milyen lórik?
    Noni

    VálaszTörlés
  4. Merlint is bevizsgáltatod majd?
    Ulaiva

    VálaszTörlés
  5. Gyors jobbulást a párodnak!+++++
    Elképesztő, mekkorát nőttek a bébik, már Merlin is kezd papagájformát ölteni! :)
    zémintzorka

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Párodnak gyors gyógyulást kívánok!
    Merlin igen intelligens kis madárnak látszik, ahogy néha csipog egyet-egyet!
    Szépek lesznek a sapisok is és milyen kis komolyan nézi a sarkot a kis félős... Édes!
    Dehát a heti sztár a faforgácsbirkózó két lóricsemete!!! Hát ezen nagyon röhögtem! Megnéztem, igen szép kismadarak lesznek ők is!
    Holnap ismét péntek!
    Helga

    VálaszTörlés