2011. január 14., péntek

Pénteki híradó

Ma sok új dolgot mutatok Nektek.

Nézzük először Merlint ................





.... aki immáron 13 napos. Nyílik a szeme, kopik kissé a hópihe ruha, hiszen lassan jönnek a tokok, amik először úgy néznek ki rajtuk, mintha valami gondos villanyszerelő teli tűzdelte volna a testét kábelekkel, majd ahogyan ezek nyílnak, toll lesz belőlük (meglátjátok majd a 6 hetes sapisokon).

Következik a kis sapis vitéz, aki szépen hízik, konkrétan most már olyan mint egy kis töltött zokni.




Hát íme ő dagisága, nagyon aranyos ahogyan a megtömött böndölyével még mozdulni is alig bír.....:-))))


No és itt vannak a 6 hetesek, látszik, ahogyan szépen tollasodnak  (őszintén szólva rám is rám férne már egy kis megtollasodás:-DD)





És jöjjön a meglepi, van itt egy kis film egy egynapos sapisbabáról, szóval ők már 1 naposan is ilyen mozgékonyak:




Sajnos, elírtam a címet, ott 2 napost írtam, rosszul számoltam, ő egy napos.


És végezetül még egy örömhír. Ezen a képen Mózes 1. (!!!!!!) új farok tolla látható!!! A törött, gyenge, hiányos fiókakori faroktollait kb. 2 hónapja kihullatta. Azóta lesem, várom hogy mikor jön az első!
Voila! Kinőtt végre, most várjuk a többit is, de ez azért nem gyorsvonat, eltart majd vagy 2 éves koráig, míg minden tolla a helyén lesz és Mózesből szépséges nemes ifjú válik.





Itt pedig, mint két lelkes sajtófigyelő, utána néznek mit hol érdemes vásárolni.:-)))

7 megjegyzés:

  1. Lesem, lesem a heti híradót:-))

    Azért én elgondolkodtam azon, amit a múltkoriban a topicon azt hiszem temick zsozso írt...vagyishogy legalább 3 hétig a mama neveli a piciket.. szegények itt olyan árvák, úgy sajnálom őket! A két sapisnak jobb dolguk van együtt.

    VálaszTörlés
  2. Csupa élmény :) Végig mutattam a családnak is :)
    Noni

    VálaszTörlés
  3. Nem maradnak ők sem árván, ne félj!:-))Most még egy kicsit másik dimenzióban élnek, de mikor már kezdenek eszmélni a tudatukra össze bútoroznak egy kalitba és ott üldigélnek együtt. Most még annyira picik, kb. mintha egy mamutot tennél össze egy kiskutyával, ha Merlin rádőlne valamelyikre abból nagy baj lenne. Amikor már kicsit nagyobbak akkor egy közös kalitban élnek, amíg gazdához nem kerülnek. Sajnos az ő mamijuk nem nevel jól, még nagyon fiatal, csak 6 éves, Zsozsó viszont 21. Amikorra az ő anyukájuk is ilyen idős lesz, nyilván belerázódik a fiókák etetésébe, ha nem akkor marad ez a felállás.
    Írd már alá lécci, nem tudom kivel beszélgetek és ez néha zavar.:-)

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Köszi a heti híradót!
    Merlin és a kicsi is hihetetlen gyorsan nőnek!
    Mikor lehet hazavinni őket?
    21 éves anyuka? A 6 éves fiatal? Nagyon meglepődtem!
    Még egyszer köszi!

    Helga

    VálaszTörlés
  5. Ne lepődj meg, papagájéknál ez így megy.:-) Lehet, hogy pl. a sapis már 3 évesen ivarérett, de ez nem azt jelenti, hogy akkor kigyullad a piros lámpa, a startpisztoly megszólal és rohannak prütykölni, tojást rakni, költeni és nevelni. Ők pl. általában 7 éves korul körül kezdenek tojit rakni.A papagájok hosszú életű madarak, vannak olyan típusok, melyek egy emberöltőn keresztül a szeretett gazda mellett maradnak. A költés is lassan indul be, előfordulhat hogy kezdetben a tojások kötetlenek (nem fias) vagy hogy miután kikeltek a fiókák a szülők nem nevelik őket és persze olyan is van, hogy mintapárként nevelnek a szülők. Ez kb. olyan mint az embernél: a gyakorlat teszi a mestert. Általában aki keltetőbe rakja a tojikat, az is hagy a szülők alatt, hogy gyakorolhassák és megtanulhassák a nevelés tudományát. Másrész viszont vannak fajok, mint pl. a feketesapis, aki ha szülők nevelik egy vad, csípős, üvöltőgép lesz, míg ha ember neveli egy bűbájos társ.
    Merlin úgy kb. március vége felé jöhet haza, mindenképpen akkor ha már képes önállóan enni és csak esténként kell etetni, sajnos én ezt tudom csak vállalni.

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Köszönöm a választ!
    Tulajdonképpen majd' egy életreszóló társakat választottál!
    Szép napot kívánok!
    Helga

    VálaszTörlés
  7. Mizóka! Olyan gyönyörűek mind!!!! Öröm nézni!!!
    Ölellek, Piroska

    VálaszTörlés