2011. február 17., csütörtök

Változtatnunk kell........

bizony sok mindenen. Maminak nagyon ronda combnyaktörése van, megműtötték, a helyzethez képest jól van, bár nagyon sok mindent elfelejt. Szegénykém, vasággyal együtt vagy 45 kiló. Mindegy hová esik, mindenhol eltörik valamilye. Most egy ismerősöm ajánlotta a Schüssler sót, ha kijön a kórházból akkor veszek is neki, hátha segít rajta.
Az egész házat át kell variálnunk. Ő eddig az emeleten lakott, bár már régebben is ajánlottuk, hogy költözzön inkább a földszintre de nem akarta. Az emeleti szoba  a legmelegebb, szeretett ott lakni. Na ennek most vége, mert 2 műtött lábbal nem lehet lépcsőt járni, így aztán át kellett költöztetni a földszintre, mi meg felmentünk az egyik emeleti kis szobába, ami sajnos annyira kicsi, hogy a 3 nagy kalitka nem fér el már ott. Az emeleti nagyszoba pedig padlószőnyeges, ott biztosan nem lehet kalitokat berakni, mert a Jóisten sem tudná tisztán tartani. Maradt az a megoldás, hogy a régi hálónkban maradnak a madarak Mamival, mi felköltöztünk. Aztán kezdtek a gondok előjönni. Nincs egy szoba, ahol nyugodtan kiengedhetem a bandát. Bubi úgy szeret kijönni, hogy a szobában maradunk, ott őt nem ingerli semmi, nem sikítozik félelmében, hanem szépen eljátszogat velem, simizem és ő bújik. Konkrétan utál a nappaliban lenni, zavarja a tv, ő csak így velem szeret összebújni. A földszinten van a konyha, oda hosszú távra nem tudom őket bevinni, mert a sapisok leamortizálják a pillanat tört része alatt.Tegnap már kínomban mind kivittem a konyhába és sovány malac vágtában mentem utánuk. Semmi arrogancia nem ütötte fel a fejét, de mégsem az igazi ott. Később a kicsiket eltettem aludni, Sámi és Mózes pedig elköltötték a vacsijukat a nappaliban, kicsit még mókoltak kinn aztán ők is mennek aludni. Összességében az egy nagyon jó dolog lesz, hogy Mami egész nap ott lesz velük, de az még mindig nincs elrendezve, hogy hová tudom kivinni mind a négyet.
Most azon agyalok, hogy azt a padlószőnyeges felső nagyszobát valahogyan átalakítom papagájos szobának. Jó tágas szoba, lehet benne repdesni, játszani. Aggatok fel a lámpára egy boingot, azon ücsöröghetnek és akkor megoldódna a játszószoba. Komolyan arról beszéltünk a párommal, hogy ha nem sikerül olyan házat vennünk, ahol van egy fél szoba a madaraknak, akkor viszont abban gondolkodunk, hogy nagy hálószobánk lesz és újra bevisszük őket oda.
Az a legnagyobb baj, hogy annyira megszoktuk (és szerintem ők is) hogy egy kupacban vagyunk, hogy bizony ki kell mondani, nagyon hiányoznak...............
Jár az agyam mint a motolla, meg kell ezt is oldani, majd csak kipattan a szikra!

Addig is néha elolvasgatom ezt:

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász


Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére!
Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és tapasztalatokat!
Segíts engem a helyes időbeosztásban!

Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!
Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat!

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és
szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások mondják meg nekünk.

Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.
Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.

Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot közvetíthessek!

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől!
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!
Taníts meg a kis lépések művészetére!

3 megjegyzés:

  1. Mikor padlószőnyeges szobában tartottan éveken át a madaraimat, a "cikisebb" helyekre kisméretű, könnyen mosható rongyszőnyegeket tettem.
    Szerintem neked is megoldás lehet, míg nincs jobb:-)
    Jobbulást anyukádnak!
    Noémi

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Anyukádnak jobbulást kívánok!
    Az idézet szép és elgondolkoztató...
    Kitartást!
    Szeretettel: Helga

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Az a nagy padlószőnyeges nem lehetne a hálószobátok és akkor mehetnének a madarak is oda?/A rongyszőnyeges megoldásSAL/
    Anyukádnak jobbulást!

    VálaszTörlés