2011. május 4., szerda

Megint gondok vannak...........

A rutinosabb blogolvasók ezt már abszolut tudják, hogy ha eltűnök, annak mindig oka van és többnyire nem jó dolgok történnek. Nem cáfolunk rá erre most sem.
Maminak csípőprotézist kell beültetni. Május 11.-én megcsinálják, mert csodával határos módon van egy hely akkorra. Már a héten hétfőn megcsináltattuk a kötelező vizsgálatokat, most már várjuk a 10.-ét, amikor is be kell feküdni a kórházba. Utána 6 hét rehabilitáció következik. Szegény mami, nagyon sajnálom , de a doktornő szerint mindenképpen meg kell neki csinálni, mert a combcsontjának a teteje kezd elhalni, rettenetes fájdalmai vannak, utána viszont újra képes lesz rendesen járni és fájdalmai sem lesznek.
Aztán még a múlt héten végigsöpört nálunk a Rota vírus. Csak én, papa és Rebeka  nem kaptuk el, mindenki más igen, úgyhogy papa minden nap vitt valakit az ügyeletre hányás elleni injekcióért. Nekem szerencsém volt, de helyette Nagypéntektől rajtam volt egy szolid, laza epegörcs folyamatosan, amitől úgy járkáltam mint Ophelia az őrülési jelenetben. Hát le is fogytam a diétától, ami mondjuk éppen nem baj, csak kicsit fájdalmas volt. Éjszakánként az ágy szélén üldigéltem alvás helyett, reggel aztán valahogy összekanalaztam magam és irány dolgozni. Közben meg a Húsvét is, hát randa egy időszak volt az tuti!
Ezenközben a Metalcaptase adagot is kissé csökkenteni kezdtem, mert a jó doktor azt mondta, már valszeg elég lesz. Azután a múlt hét kedd körül kezdett Sámi idegbajosan rángatódzni. Csütörtökön voltunk Molnár dokinál, megnézte mind a hármat, végig taperolta őket, megállapította, hogy gyönyörű mind a három, semmi baj nincs velük. Ott ugye Sámi sem csinálta a fejrázást, előtte pedig nem sokkal kezdte el, úgyhogy nem is említettem. Aztán hétvégére beerősödött a dolog, sőt hallottam hogy éjszaka is csinálja, úgyhogy végül tegnap újra visszavittük és csináltak röntgent és labor vizsgálatot. A röntgen szerint a mája gyönyörű, viszont a lépe meg van nagyobbodva, nyilván a mérgezéstől. Erre kaptunk valami gyógyszert és most várjuk a labor eredményét, holnap kell hívnom a dokit 2 óra után. Hát így vagyunk egészségileg, bár lassan már én is totál idegbajos leszek, hogy mindig történik valami. A fémmérgezés nagyon komoly dolog, örülhetek hogy Sámson megúszta, de ezt már akkor felfestette Molnár doki, hogy bizony lehetnek a későbbiekben problémák.

A sok rossz hír mellett azért van jó is. Mózes teljesen örökbe fogadta Borsószem Hercegkisasszonyt, igazgatja a tollait, játszik vele amit a hölgy nagy kegyesen el is fogad.:-) Olyan aranyos, ahogyan olyan kis darabosan igyekszik kedveskedni Merlinnek. Sőt, ami a legnagyobb szó: még a vacsoráját is átengedi neki, ami egy hihetetlen dolog, mert aki egy kicsit is ismeri Mózest az tudja, hogy legfontosabb szerve a bögye, imád enni és bármire képes egy jó falatért, amit most viszont simán oda ad a kiskirálylánynak. Gyakorlatilag mikor már megette a sajátját, akkor Merlin még képes végig járni a tálakat és kifalni a maradékokat. Sámit olyankor magamhoz veszem, mert ő nem ilyen jótét lélek mint Mózi, aki ott ül Merlin mellett és párás szemekkel, boldogan nézi amint a kicsi röfögve felfalja a maradékát. Hát hogy hogyan fér el egy ilyen kis fiatal, pici madárban ennyi kaja, azt én nem is értem.:-) Minden esetre nagyon jó nézni őket, hamarosan készítek a Picassán egy albumot, ahová be is teszem a képeket, mert már gyűlnek szépen.

Az új poszt csütörtökre várható, ha már lesz laboreredmény. Addig is szorítsatok, hogy legyen már vége ennek a Canossa járásnak!!!!

2 megjegyzés: