2011. június 14., kedd

Szösszenet....

Pünkösdkor a gyerekek nálam voltak. Rebeka, aki már nagylány, jól eljátszogat magában is, Lacuska pedig velem. Nem csak játszunk, énekelünk, mesélünk. Ezzel kapcsolatban ki is akadtam. Este, lefekvéskor Rebekának mesélni kell, én is egyet és ő is egyet. Hát én teljesen kibuktam. Ő a Piroska azon verziójával állt elő, mikoron is Piroska eszi meg a farkast, aki ki akarna jönni aztán Piroska gyomrából, aki közli bele hogy nem úgy van az, maradjon ott ahol van............... vagy én vagyok már kicsit öreg vagy a ezek a gyerekek túlságosan okosak, minden esetre igaziból azt sem tudtam, hogy röhögjek vagy sírjak.
Ez csak a bevezetés volt,  hát akkor a szösszenet:
Lacuska igen rossz alvó. Velünk aludt a hálóban (azért nem volt semmi, 3 madár + Lacuska a pöttyös (összecsukhatós kemping) ágyban + Dániel a picurka háló közepén, hogy lehetőleg mindenki átessen rajta + mi a papával =  igazi éjjeli menedékhely), de bizony hajnal 4 óra felé felébredt és sírni kezdett. Így volt ez a vasárnapra és a hétfőre virradó éjjel is. Aztán tegnap kényelmesen befeküdtem az ágyamba, szeretem az unokáimat, de olyan jó volt, hogy előttem áll egy békés és hosszú alvás. Hajnalban gyereksírásra ébredtem, a frász kitört, tán visszacsempézték a kölköket és én nem vettem észre???!!! Nézem az órát: 4 óra, a gyerek vonyít, felülök, mint akibe mérgeskígyó harapott és amint eszmélek, rájövök, hogy hát NEM, a gyerekek otthon vannak, a kalitból Merlin vomyít istenesen...................... Kész voltam, erre végképp nem számítottam.
Vagy 10 percig suttogtam neki, mire abbahagyta. Még mondják, hogy nem tanulékonyak.:-)) Egyből Zorka jutott az eszembe, várom is már, hogy mikor szól rám: Éééés fogat mostál már????:-)))))))))))))))

2 megjegyzés:

  1. He-he, ez jó volt :) Most már minden hajnalban négykor gyereksírásra ébredhetsz :)

    VálaszTörlés
  2. Bocsi, ezen könnyesre nevettem magam:-)) Tudom, nem lesz leányálom, ha ezentúl mű gyereksírásra ébredsz hajnalok hajnalán, de ez a sztori akkor is jóóóóóó.-))

    VálaszTörlés