2009. március 21., szombat

Ez lesz ám csak a napló!!!! Ezen a hétvégén viszonylag elég sokat itthon leszek. El is határoztam, hogy leírom pontról pontra a két nap eseményeit. Hát akkor kezdjük:
Reggel 1/2 7-re megyek Laci bácsihoz, aki már évek óta rendben tartja a gerincsérveimet. Ilyenkor már 1/2 6 -kor felkelek és egy finom kávéval indítom a napot. Csibiéket, akik most a nappaliban alszanak beteszem a hálóba, hadd aludjanak . Amikor megjövök még én is visszabújok egy kicsit lustálkodni. A madarak meg szépen elalszanak akár 9-ig is, még akkor is ha mi közben felkelünk. Persze Csibiék megint műsoroznak, oda is megyek és megnézem, hát a szokásos felállás, egymásba gabalyodva bebújnak a kalit sarkába és hangosan tyutyorognak. Mi már felkeltünk a papával, ma és holnap nem lesz otthon napközban, bíráskodni fog a Bowling MK kupán a Pólus Centerben. Sietve öltözik és már megy is. Mi pedig maradunk. Hozom ki a kicsiket kakilni, Sámi benn van még, de már kurjongat utánunk, hogy ne máááá ő ott maradjon. Vissza is megyünk érte, aztán gyorsan reggelit készítek nekik. Da Capo gyümölcsö, chilis mag, hozzá kanárimag és Prestige nasi. Találtam benne egy pekándiót, ez ma Sámié lesz. Gyümölcsnek meg egy kis szőlő reggelire. Elégedett mormogások hallatszanak a kalitokból, ahogyan reggeliznek. Aztán, mivel hétvége van, jár nekik egy kis kényeztetés. Csibi és Zizi együtt ugranak rám és bújnak, radíroznak aztán egymást is megkurkásszák. Sámi a térdemen üldögél és figyel. Aztán meg elnassolom a reggeli mézes-magos Activiámat. Illetve nassolnám, ha nem kapnék azonnal és több helyről is visszajelzéseket, hogy megkóstolnák ők is. Csibi és Zizi a kalitról lógnak lefelé és kétszázas nyelvcsapásokkal lefetyelik ki a kanálból, Sámi a térdemen figyel aztán nem lacafacázik, bedugja a fejét a dobozba és úgy eszegeti. Még jó, hogy egy kevés nekem is marad!!!!:-)
Utána fürdés következik, Sámi az első, hatalmasra tárja a szárnyát, nagyon élvezi, már azt is megszokta, hogy utána törölközőbe takarom és úgy viszem vissza a helyére. Csib a következő, aztán ő is cuccol vissza a kalitra szárítkozni. Ahogyan Csibet viszem vissza, majdnem elbukok Zizikében, aki már lerepült a padlóra és éppen ott randalírozik. Felveszem magamra, ő nem fürdik, mert még nem egészséges, szorosan hozzám bújik, úgy ülünk vagy fél órát és csak simogatom meg babusgatom, ő meg tőle szokatlan békességgel hagyja, csak motyog hozzá, látszik hogy nagyon jól esik neki.
Most meg írok kicsit, Sámi úgy vizesen ücsörög a vállamon és magyaráz valamiféle nyafogós-kényeskedő hangon. Csak a házimunka nem halad előre....... na de most már ahhoz is hozzákezdek!!!!:-)) Délután vendégeskedés, igaz csak a szomszéd házig kell mennünk, ezért aztán ebéd után összeszedegetem a csontokat és megörvendeztetem vele a tollas népet.

Vasárnap délrlőtt egyetemes kalitsikamika volt a program. Először Csibiéké aztán Sámié. Csibiék addig mamin üldögéltek, illetve lakberendeztek a nappaliban. Hát az is volt egy jó óra, mire befejeztem és visszamehettek. Következett Sámson. Feltettem a kalit tetejére, üldigéljen ott, míg én végzek, de ő abban a pillanatban úgy gondolta, inkább előavanzsál minőségellenőrnek és megindult lefelé. Az ő kalitja elég méretes, konkrétan bele tudok úgy derékig hajolni, hogy elérjem a sarkokat is a vizes szivaccsal. Persze ezt ő azonnal úgy értékelte, hogy azért hajolgatok ott, hogy valami csuda vicces és jópofa játékot játszunk. Először rámászott a hátamra és ott molyolt, majd ahogyan húztam kifelé a fejem a kalitból, rátelepedett, kicsit megfésülgetett és érdeklődve figyelte, hogy mit is csinálok. A vége az lett, hogy én kimásztam, ő viszont bemászott és leellenőrizte hogy vajh a sarkok kellően tiszták-é!!!! Szóval szép rend lett, a kalitok csillogtak-villogtak, mehettünk főzni. Így, bandában. Mindenki elfoglalta a helyét, feltettem az ajtó fölé Mágnyes nagy hintáját és azon buheráltak. Később beszaladtak ismerősök, erre jártak és beugrottak megnézni a tollas népséget. Csib nyargalt hozzájuk, Zizi és Sámi csendesen a vállamra telepedtek és onnan nézigélték őket. Szeretem őket, de most megmondom őszintén, kicsit zavart, hogy egyikük kitartóan és konokul Sámsont akarta simogatni, aki minden alkalommal mikor odanyúlt hozzá, rémületében majd leesett a vállamról. Én csak mondogattam, mint az imamalom, hogy nem kéne, ő nem olyan barátkozós típus..... egy darabig, míg kettőnk közül Sámson unta el jobban az erőszakos pasit és egy jót odavágott a kezére. Úgy tünt, az használ... innentől békén hagyta, megjegyezve, hogy barátságtalan... hát lehet.... ő ilyen..... Sőt, általában minden nagy papagáj ilyen (jó, hát Csofi nem, de ő nagyon különleges) nem szeretik az idegeneket, szép is lenne ha Kygáéknál belemásznék az arák szájába, gondolom utána törölgethetném a véres kezemmel a sebes arcomat!!!!
Délután megérkezett egyszem unokánk. Csibiék pont kinn voltak a konyhában, a mobil kaliton ücsörögtek, mikor ajtó ki és Rebeka már nyargalt is befelé. Azt az örömöt, Csibészke majd lezuhant a kalitállványról, annyira ágaskodott-nyújtózkodott, hogy odaérjen hozzá. Tulajdonképpen eszeméletlenül jól telt a délután. Zizi kivételével (aki még nem igazán tud Rebekával mit kezdeni) mindenki a kislány körül ugrabugrált, játszogatott, ő pedig jött-ment Dánieltől kísérve, aki szorosan a nyomában van, akármerre jár és pakolgatta egy vödörbe a világ legjobb játékait, ami esetünkben a papagájok Mágnyes által gyártott, rágós-csörgős-szines aprójátéka. Rebeka imádja ezeket, eszébe nem jut a saját játékaival játszani, még azt is elkérte, amelyik Sámson külső ülőrúdjára volt felakasztva. Szóval alakul ez a dolog Rebeka és Sámson között. Amikor először találkoztak, Sámi beült a kalit lagtávolabbi sarkába és rémülten nézegette az apró kisembert, aki cstlik-botlik a szobában. A következő alkalommal már nem menekült előle, hanem felült a kalit tetejére és onnan figyelte a kislányt. Nem is akart bemenni, valahányszor betettem, mindig kimászott, hogy jobban lássa. Most viszont rámászott a vállamra és onnan figyelte, Rebibébi pedig 30 centire volt tőle, mégsem tapasztaltam hogy akárcsak elmorrantotta volna magát, mint ahogyan máskor csinálja, ha számára ellenszenves valakit lát.
Hát meglátjátok, leszünk mi még Rebekával és Sámsonnal úgy, ahogy a videón, amit majd mindjárt felteszek!!!!!:-))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése