2009. március 6., péntek

Zizikém sajnos nincs jól. Hétfőn én mindig későbben érek haza, mami szólt, hogy a kicsik csendesebbek a megszokottnál, kedd estére már világos volt, hogy valami nagyon nem stimmel, szerda délután vittem az egyetemre orvoshoz. Zizi igen rosszul volt, Csibészke nem annyira, inkább csak Zizit őrzi állandóan és a hangját sem lehet hallani. Ki sem akart jönni a kalitból, ül Zizi mellett, ha lemászik enni valamit akkor is megy utána, mintha segíteni akarna neki. Kyga párja mondta is, hogy a papeszok csudás istenteremtményei, mert a bajban sem hagyják el egymást, sőt látom Csib szemein az aggodalmat. A sapisok egy életre választanak párt maguknak. Lehet, hogy már csak én beszélem be magamnak, de mikor ott ültünk és vártunk a doktorra odajött a kicsi hordozóban amennyire közel csak lehetett és nem vette le a szemét rólam, benne volt a párja féltése, a kérés, hogy segítsek. Ordítani tudtam volna....... !!!
Kezelem őket minden nap, kijönni nem akarnak én meg azért nem eröltetem, mert a lámpa mellett ülnek a jó melegben, az biztosan jót tesz nekik. Tegnapra Zizinek még akut kálcium hiánya is lett, ma gyorsan felhívtam a dokit és már kapja a Calciumsandostent. De valahányszor odamegyek megnézni őket Csibi mindig odajön, kicsit megrágja az ujjamat és csak néz szomorúan.... !! Sajnos az aspergillosis kivédhetetlen, ez minden madarász rémálma, hiszen a magokba nem látunk bele!
Sokszor odamegyek a kalithoz, elmondom egy nap hússzor, hogy szedjék össze magukat, iparkodjanak meggyógyulni. Máskor ilyenkor már egy mást taposva rohantak, hogy vegyem ki őket, most csak néznek....
Sámson meg mászna oda hozzájuk, de ő nem mehet, nehogy valami baj történjen. Ő jól van, de közel sem beszélget annyit, mint mikor a szomszéd kalitból a kicsik válaszolgatnak neki.
Hát nem tudom, mi jön még, ami ennél rosszabb lehet.......:-(

3 megjegyzés:

  1. Nyugi gyógyulgatnak csak türelem kell hozzá sok. Mi küldjük Nektek a pozitív energiát. Reméljük az is segít.

    VálaszTörlés
  2. Jobbulást a tollasoknak. A doki mit mondott, mikorra várható a javulás?

    VálaszTörlés
  3. Az az igazság, hogy semmi jóval nem bíztatott!!!:-(

    VálaszTörlés