2011. február 6., vasárnap

P É N T E K

Nincsenek filmek (illetve csak egy), a képek is elég rossz minőségűek, bár lesz olyan amit megosztok Veletek, mégis ez a péntek az utóbbi évek legnagyszerübb, legvidámabb napja volt!

Hát lássuk csak, mitől különbözött ez a péntek az összes többitől és az összes többi naptól............

Jól felpakolva érkeztem, Katinak hoztam nevelőtápot 2 zacskóval, ezért aztán igyekeztem is minél előbb oda érni. Teljesen sablonosan indult a délután, megittuk a kávénkat, beszélgettünk, Dorkával játszottunk, aztán kimentünk kimérni a magokat a madárházba. Itt ért az első meglepetés, Fáni megszólított. Évek óta járok hozzájuk, sokszor próbáltam beszélgetni vele, de ilyen, hogy ő magától szólított volna meg, még sosem volt. Oda is álltunk Katival és diskurálgattunk vele. Fáni különleges jákó, a nyakán gyönyörű rózsaszín tollai vannak. Ő és Kati másik párja is (Merlin szülei) a kisebb típushoz tartoznak. Van az a nagyobb, izmos típus, ilyen pl. Trompi párja, Pepegyerek, aki Grincike madara (Trompi tenyésztése) már 5 hónaposan akkora volt, mint egy rántani való csirke!:-))) Kati jákói kissé világosabbak és kisebbek. Nagyon szépek.
Amikor bementünk Dorka izgatottan szaladt hozzánk:"Mama, az egyik tojás mozog!" No, Dorka, biztosan rosszul láttad!:-) A kislány azonban erősködött, hogy az bizony úgy van, menjünk be vele a keltetőkhöz és nézzük meg mi is. Bementünk és hát teljesen igaza volt, az egyik sapis tojás lakója úgy döntött, itt az idő kibújni a tojiból. Először a repedést tágította, közben csipogott is, néha megpihent és mi dermedten álltunk a gyönyörűségtől, hiszen Katin kívül ki láthatta közülünk a természet ilyen csodáját.
Sajnos, a rohanás árát is megfizettem, mert elvittem a gépemet kártya nélkül, úgyhogy az egyetlen dolog ami a kezem ügyében volt, az a Nokia E65b kamerája. Azonnal el is kezdtem felvenni vele a kelést, hát így sikeredett:




Van itt még pár perc, közvetlenül a kelés utáni pillanatok:



Nekem 54 évet kellett megérnem, hogy ezt láthassam.:-)))

Később aztán még jöttek madarászok, kihoztuk Merlint és a két 9 hetes kissapist. Annyira vicces volt, Merlin üldigélt a kis dobozába, neki ugye még nincs tolla, most jönnek a tokok rajta ( a kis seggén már láthatóak a vörös tokok), ezért nem vettük ki, ott melegebben  volt. Hát az egyik kis sapis úgy gondolta, ha Mohamed nem megy a hegyhez...... és két pillanat alatt beugrott Merlin mellé, aki csodálkozva nézegette a kis sárgagatyást. El is kezdtek ismerkedni, erre betettük melléjük a másik sapisgyereket is és hármasban igen jól elszórakoztak, végül a sapis gyerekek el is aludtak Merlin mellett, aki úgy üldögélt köztük, mint Guliver a törpék mellett. Sajnos erről is csak telefonos képeim vannak:







Visszatettük az összes babát, mert már álmosak voltak és onnan elszabadult a pokol....:-))) Az egyik vendég, egy rém jópofa csaj nekiállt anekdotázni a madarairól, neki is van pár. Talán aki nem tart madarat, nem ismeri a papagájok jellegzetes mozdulatait, az nem tudta volna könnyesre röhögni magát, de a történeteket kísérő mozdulatai, a mimikája annyira tökéletesen utánozta egy papagáj viselkedését, hogy bizony a végén sírtunk a röhögéstől. Nagyon jól esett, annyi minden baja van az embernek, szükség van időnként ezekre az önfeledt pillanatokra.
Külön öröm volt nekem, ahogyan Kati kacagott, a párja halála óta még nem láttam, hogy ilyen jól és felszabadultan érezte volna magát!!! Hát ezért írtam, hogy az utóbbi idők legvidámabb péntekje volt a múlt heti!!!!!!

Jaj és még valami! Pénteken egy topiktársunk férje járt nálunk, ő is papagájimádó és profi fotós. Készített a bandáról néhány képet, itt ti is megnézhetitek:

https://picasaweb.google.com/khunyadi/Madarak#

6 megjegyzés:

  1. Szia Mizóka!
    Bevallom "nőiesen", kicsordult a könnyem, mikor kibújt a tojásból ez a picike madárka! Igaz, már láttam kiscsirkéket kikelni, de a születés mindig csoda!
    Merlin úgy néz ki, mint egy kotlós, aki alól kikandikálnak a csibéi! Édes pofa!
    A madaraid fényképei fenomenálisak, teljesen lenyűgöztek! Ahogy a két nemes teljes pompájában repül...! Csibiék nagyon konszolidált párt alkotnak, legalábbis a képeken.
    Mózes és Zizi miatt hatalmas tisztelettel adózom előtted, hogy lehetőséget adtál ennek a 2 madárnak, hogy papagájok lehessenek!
    Köszönöm a szép hétindítót!
    Kívánok Neked is hasonlót!
    Szeretettel: Helga

    VálaszTörlés
  2. Bocsánat, hülye vagyok!
    Bubit gondoltam természetesen! Én ökör...
    Helga
    Egy darabig nem szólok..)

    VálaszTörlés
  3. Semmi baj, gondoltam hogy csak eltévesztetted. Én is keverem őket, néha Zizinek hívom Bubit.:-(

    VálaszTörlés
  4. Jajjj, fantasztikusan jók ezek a "nem túl jó" (szuper!) felvételek!!! Köszönjük!
    Már nagyon vártam :)
    Noni

    VálaszTörlés
  5. Cuppanós Béjbikém. Kaptam egy díjat. Tudom, hogy nem sok időd akad ilyesmivel foglalkozni, de mindenképp szeretném neked adni a stafétát, mert az én szememben mindig te leszel a "papagájok védőszentje", a szentté avatást ugyan még el kell halasztanunk, mert ahhoz elébb boldoggá kéne avassunk. Remélem a boldogság már nem várat sokat magára. Onnantól ötven év, és kijárom a pápánál, úgysem merne kekeckedni egy magamfajtával, hiszen akkor már mehetnék is az ombudsmanhoz :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen, örömmel elfogadom. Sajnos dilis hetem van, de hétvégén én is tovább küldöm!:-)

    VálaszTörlés