2011. április 5., kedd

Még most is úgy vagyok vele, hogy ha haza megyek újra és újra rácsodálkozom, hogy Borsószem Hercegkisasszony ott ül a kalitjában és nyüszög örömében, ha meglát. Katus nevezte el, mert olyan kis kényesen, affektálva nyüszög ha valaki oda megy hozzá (Mellékesen megjegyzem, hogy Nyüszi-nek is szoktuk hívni a nyüszögése miatt. Istenem.., mivé lesz az ember!:-DDDD)
Már beálltunk a rendes hétköznapi rutinra, Nyüszi most szokja. Reggel 3/4 7-kor jönnek le a hálókalitból, a nagyok megkapják a gyógyszerüket. Talán harmadik nap vettem észre, hogy a kis vörösfarkú árgus szemekkel lesi, hogy a nagyok ugyan mit kapnak, micsoda lucullusi csemege lehet, amiből ő kimarad. Ő is akar - közölte azonnal nyüszögve. Háááát, ez a nyüszögés, ettől én kész vagyok, annyira aranyosan csinálja!!!!!!!!!!!!:-))))) És a szemei, hát azok varázslatosak! Állandóan figyel, tanul, hihetetlen jó fej! No, szóval fogtam egy fehér napraforgót és ma, amikor a fiúk megkapták a Metalcaptase adagjukat, Nyüszi is kapott magot, amit aztán boldogságos fejjel bontogatni kezdett azonnal. Gyógyszer evés után irány az óvoda, mamival és a sapisokkal vannak egész nap. Csibészke és Bubi nem sokat törődik az új jövevénnyel, szinte észre sem veszik.
Vasárnap este tette be mami a bogarat a fülembe, mikor azt mondta, hogy látta Mózest, ahogyan a közös falnál etetni akarja Nyüszit. El is hessegettem magamtól a  gondolatot, azt hittem Sámsont látta, hiszen Mózes eleddig igazán nem a más papagájok iránt mutatott barátságosságáról volt híres. Aztán tegnap este a közös játéknál először csak arra lettel figyelmes, hogy Mózes fátyolos szemekkel nézi a kicsit, folyamatosan figyeli.



Később ahogyan Mózes ott üldögélt Sámson mellett, aki éppen Merlin maradékát igyekezett felfalni, mint az éhező etióp papagájok, Merlin elkezdett érdeklődni Mózes iránt, áthajolt hozzá és legnagyobb döbbenetemre Mózes nem hajtotta el,nem morgott, hanem megpróbálta megetetni.





Később mind a kettő a szobai játszón üldögélt. Mózes összeszedte a bátorságát, lassan oda sántikált Merlinhez és először finoman, nagyon óvatosan elkezdte a kicsi nyakán a  tollakat kurkászni. Merlin nem zavarta el, hanem odahajolt és Mózes újból etetni akarta. 




Tüneményesek voltak együtt. Ahogyan Mózes megnyílt..., az a végtelenül óvatos, finom mozdulat, ahogyan a kicsihez ért........ Megható pillanat volt.
Sajnos azonban a varázsnak vége szakadt, közbe kellett lépnem, mivel Mózes gyógyszert szed, ami a kicsinek méreg lenne, így hát elvettem onnan és elvittem őket aludni.... Nagyon sajnáltam, hogy megszakítottam ezt a csodás pillanatot, de nagyon remélem hogy a labor vizsgálat eredménye, amit hamarosan meg kell csinálni a  zöld fiúknak, jó lesz és akkor nem kell a gyógyszert tovább szedniük.

2 megjegyzés:

  1. Olyan szepet irtal... Ez az amit Kyga is annyira szeretett Benned - ahogy atjon az irasaidbol a szived, a lelked, az a hihetetlen nagy plusz...
    Ezekert a pillanatokert erdemes elni:)

    sipirc

    VálaszTörlés
  2. Szépek és boldogok!
    Helga

    VálaszTörlés