2008. március 23., vasárnap

NagyszombatIlyen még nem volt. Együtt mindenki és a kedvenceink is. Rebeka már máskor is volt nálunk, mikor az egész család összegyűlt. Akkor azonban Dánielnek esélye sem volt, hogy szemrevételezze, mert mizo papa mamája erősen elküldte azonnal, ahogyan a babára nézett volna, Csibi meg le sem jöhetett,lévén a család ezen ága antipapagájos.
De ma minden másként alakult. Rebeka szülei elmentek és a kiscsaj velünk, a nagyszüleivel volt. Mikor megérkezett, mélyen aludt, még egy jó darabig. Aztán felébredt, mizo papa szokás szerint megetette és tisztába tette. Aztán vissza a kis kinyithatós babajárókába és csak mosolygott.
Rebeka haláli egy csaj, ha tele a hasa és tiszta a pelenkája, akkor órákig eljátszik a járókában vagy bárhol, ahol van. Most is így alakult, azonban a szülők nem jöttek, már jó késő volt, erősen itt volt Csibészke ideje, mikor le szokott jönni a nappaliba és ennek hangot is adott. Felballagtam hát érte, miután mizopapával meghánytuk-vetettük a dolgot és arra jutottunk, hogy itt az idő, hogy összeismerkedjenekMár előtte is odaültem Rebihez, beszélgettünk és Dániel is úgy érezte, itt az idő egy kis meetingre. Körbeszaglászta a kis járókát, aztán belesett a hálón át, hogy lássa a babát. Az öregúr nagyon gyerekcentrikus, most is vidáman nézegetett befelé, láttuk, hogy ez nem lesz probléma. Aztám ahogyan Rebeka benn feküdt, beszélgettem vele, figyelte a szavaimat és a maga módján, kis kurjantásokkal felelt. Aztán egyszer valaki megbökte a lábamat, Dániel ült előttem vigyázzállásban és a szeme ezt mondta: „Én is itt vagyok!” Az öreg kutya nagyon vágyik a szeretetre, most még jobban, mint korábban és a mancsával böködött, hogy róla azért ne feledkezzek el.Csuda pofa!!!!:-)))
Aztán lehoztam Csibészkét, Rebi pont nyafizott. Csibészke rémülten nézte, minden szál tolla az égnek állt, sosem látott még üvöltő ruhakupacot. Aztán Rebekát kihántoltuk a takaró alól és a kezemre ültettem a madarat. Odavittem egészen a járóka széléig érdeklődve nézte, ha engedtem volna nyilván odamegy és a csőrével megfogja, hogy mi az Isten csudája ez. Rebi pedig ránevetett a színes, sipoló gumimadárra.
Aztán nagyon éhes lett a kiscsajszi és mizopapa sétált vele, míg az anyukája lehűtötte neki a tejet, de a legjobban az tetszett neki, mikor Csibi játszóteréhez vitte és nézhette a színes tollcsomót, aki fel és alá rohangált, mert ő is szívesen nézegette a kislányt.Csib a konyhában volt és papa ott járkált, Dániel meg mint a sumok, elterült a konyhakövön, ne má ő ne lásson mindent, ha a tollas is ott lehet:
A papa megettete és Rebeka félájultan feküdt a karjában, akkor odavittem Csibet és megnézhette a kislányt tetőtől talpig. Aranyosan kárált, aztán elkezdett a kezemmel játszani, hogy hát ő is itt van, róla se feledkezzek el.
Később a fiamék barátai is átjöttek és Csib immár két babával szembesült. Nagyon rendesen viselkedett, csendesen nézegette a lyányokat, eszébe sem jutott ordítani vagy hangoskodni. A másik baba mamája meg is jegyezte, hogy micsoda igazi kis családi madárral találkozott.
Nagyon jó délután volt, szeretem ezt a kis banditát nagyon, annyira tudja, mikor hogyan kell viselkedni!!!!!!!:-))))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése