2008. április 18., péntek

Csibi átpártol a papához......

Esti program mindig ugyanaz. Hazaérek, kicipelem Zizit kalitostul a konyhába, aztán hozom Csibészkét is. Ő a játszóterére ül. Nagyon nagy forma, mikor kiveszem a kalitból akkor azonnal elkezd cuppogtatni, én meg a hátát puszilgatom. Valahogy ez így alakult ki, reggel is ahogyan felül az ujjamra és kiemelem a kis hálókalitból azonnal megpuszilgatom a hátát , ő pedig máris cuppogtat.
Szóval először Csibit szeretgetem, aztán lenyitom az ajtót és Zizit is megsimogatom. Szegénykém olyan boldog tőle, nagyon jól viseli ezt a „mostohagyerek” tartást, hogy mindig Csib az első. Ő csak a második. Gyors etetés, azután Csib kimegy mizopapához a nappaliba én meg játszok Zizivel, megreptetem, kicsit összebújunk, aztán megy aludni.
Hát tegnap is kivittem, felültettem az udvari ülőfájára és ott hagytam papával. Kivettem Zizit, hadd repdessen egy kicsit. Már köröket is tud repülni, mindig visszatér, természetesen a leszállópálya mindig a fejem vagy a vállam. (Hallottam közben, hogy Csibészke kintről hív minket, nem is nagyon türelmesen.) Szóval letelt Zizi ideje, szépen visszavittem kalitostul, hadd aludjon és megyek ki a nappaliba. Látom ám, hogy a pasik véd és dacszövetséget alakítottak. Papa odavette magához a kis bitangot, aki dícséretes buzgalommal radírozgatta a papa combját illetve nagyon-nagyon bele akart a zsebébe bújni. Nem is tudtam levenni, mikor odanyúltam, hogy lépjen fel az ujjamra csak mérgesen morgott és semmi szándékot nem mutatott a helyváltoztatásra. Papa meg a bajsza alatt büszkén mosolyogva mondta, hogy hagyjam csak, ha nem látnám ők éppen játszanak. Az anyám boldogságát!!!!! Hát má még megérem, hogy átpártol hozzá!!!J Szépen visszamentem Zizushoz és játszottunk még egy jót, aztán újra betettem, most már véglegesen. Visszamentem a pasikhoz, Csibészke szétterített szárnnyakkal feküdt papán, aki természetesen nem értette hogy mit akar. Akkor rendszerint elfogy Csib türelme,nem is arról híres, hogy sok van neki, felugrik, megrázza magát és nemes egyszerűséggel bevágtat papa keze alá egy kis simire.

2 megjegyzés:

  1. Na, hogy sikerült a romantikus este?

    VálaszTörlés
  2. Még sehogy! Romantika az volt, csak nekem nem annyi kezem, amennyi kellett volna két izgő-mozgó sapishoz. Egyedül voltam velük és így nem mertem hozzáfogni.
    Hát ilyen betoji vagyok, de féltem, hogy nem tudom a nagyot megállítani, ha ideges lesz!!!:-(

    VálaszTörlés