2008. június 3., kedd

Alakulnak már a dolgok rendesen. Mára beálltunk egy normál, nyugodt és nagyon kellemes életre a madárkáinkkal. Hétköznap reggel 6-kor van a kelés, kiosonok letusolni, aztán jönnek ki a "gyerekek" is. Először fel a játszótérre, elvégezni a reggeli legfontosabbat, ha én nem érek rá, akkor papa viszi ki őkat. Aztán fel a vállamra és hamar megcsináljuk mami és az ő reggelijüket. A huliknak már mami ad enni, legalább látja, hogy fontos feladatai vannak. Na szóval kajakészítés után be a kalitba, míg megreggeliznek én készülődök, aztán irány dolgozni. Délután, ha hazaértünk, azonnal megnyílik a kalitajtó és jöhetnek ki bandázni estig. 9-kor van a takarodó, Zizi már ilyenkor bóbiskol, szépen beteszem őket, kapnak friss magot és vizet a hálókalitba és reggelig pihi. Hétvégén reggel azért ha lehet, kicsit elalszunk, ők is velünk, aztán beindul a verkli, kijönnek és egész nap kinn vannak, illetve időnként beteszem őket valamelyik kalitba, hogy egyenek és igyanak. Hát mit mondjak, baromi jó így!!! Át kell spárgáznom a kerti ülőrudat, erre még nem volt időm, de papa már megnézte, hogyan rögzíthetnénk a spárgát, hogy ne tudják róla levarázsolni a csőrükkel. Mizopapa hatalmas változáson esett át. Eddig csak jóindulatú mosollyal figyelte, hogyan bandázok a két gengszterrel, de most már aktívan részt kíván belőle. Ha ő ér haza előbb,azonnal kiveszi a gazembereket és ha későn jövök, akkor szépen beteszi aludni őket a hálókalitba. Míg Csibészke egyedül volt, sokat játszott vele. Zizi azonban először félt a mély hangjától, ezért úgy "leszokott" róla, hogy játszon velük. Most azonban újra érdeklődik utánuk, jó is ez, mert Zizi félénk, ő konkrétan csak rajtam szeret lógni, letenni sem nagyon tudom, mert azonnal nyargal utánam és mászik rám vissza. Neki egyelőre én vagyok a biztos pont Csibin kívül. Szóval istenien élünk, mindenki jól érzi magát ebben a kis csapatban!
És győztek a gének!!! Csibészke végre rájött, hogy a vele élő kedves illető abszolute megprütykölhető!!!!:-))))) Az egy csuda, amit csinálnak! A kalit tetején Csib először udvarolgat a gyanútlan Zizinek, aki fátyolos szemmel nézegeti az ő hercegét, megeteti és táncol neki. Aztán úgy gondolja, itt az idő, hogy a hátára pattanjon. No innen már vannak gondok!:-))) Zizi el nem tudja képzelni, hogy mit is akar tőle. Csib felemeli a lábát, hogy Zizus hátára másszon, de a kiscsaj ettől sikitófrászt kap, Csib lépne rá, de Zizi elugrik és döbbenten nézi. Csib pedig,mivel a lába alatt nem Zizi háta van már, hanem a kalit teteje, egy lábbal letottyan a rácsra, mintha a Duna-melléki csürdöngölőst járna, magas, hatalmas léptekkel, mi meg a papussal sírunk a röhögéstől!!:-DDDD Aztán előbb-utóbb megunja és otthagyja a bamba lányt, aki szegény nemigazán érti, mi baja az öregúrnak. Szóval, ha látnátok Csibit, ahogyan a hatalmas lábait felemelve, mint a gólyakalifa álldogál Zizi mellett, hát nem kispályás!!!!!:-))

3 megjegyzés:

  1. csináljatok már a kalifáról egy képet, mi is szeretnénk röhögni :D

    VálaszTörlés
  2. Nem ér kínozni a vágyakozó olvasót, most már több, mint egy hét is eltelt, én meg csak jövök, jövök minden nap, és csalódottan távozom.
    Persze tudom én :), de akkor is.

    VálaszTörlés
  3. Mágnyes voltam én, az imént :)

    VálaszTörlés