2008. május 30., péntek

Hát azt mondom én, emberek, akinek silány, unalmas az élete, vegyen papeszt és garantáltan fel leszen dobva attól az időtől!!!!:-)
A héten csütörtökön voltunk Kygáéknál. Így, többesszámban, konkrétam hárman. Megbeszéltem Kygával, hogy itt az idő, hogy Zizike hozzászokjon a mászkáláshoz, új helyekhez, idegen madarakhoz. Bár nem a macskahordozóban utazok velük, hanem a hálókaltba viszem őket egyelőre. Majd meglátom, hogy a mackahordozó mennyire szűk nekik, lehet eladom és veszek egy nagyobbat, hogy kényelmesebben utazzanak. A kocsiban nincs baj, bár odafele párosróka is volt kissé, de hát mostanában egyik sem járt el sűrűn otthonról, csak vissza kell szokni az autóhoz. A kalitból jól kilátnak és megmorogják az autókat. Nem mindegyiket, a személyautóval nem törődnek, de a kamion, villamos, nagyobb teherautó láttán beindul a szinkronkárogás. Behalás, hogy mindent egyformán csinálnak, mintha ikrek lennének.
Na szóval elindultunk, aztán elkezdtek rendetlenkedni a kalitban, olyan ovis szinten. Csibi Zizi farkát csípkedte, a kicsi meg mérgében kiszedett egy tollat Csib hasáról. Egy darabig hallgattam, de mikor már úgy vitatkoztak, hogy a rádiót sem hallottam, pusztán figyelmeztetésképpen, hogy ne feszítsék a húrt, rájuk szóltam hangosan. No innen indult az ovis szint, lestek rám felfele mint a lukinyulak, hogy figyele-e őket és ha úgy gondolták, hogy lankadok, akkor szépen a hátam mögött tovább basztatták egymást, ha odanéztem mind a kettő fütyörészve nézegetett ki az ablakon. Büdös kis disznók!!!!:-))) Végül is elfogyott a türelmem és rájuk kiáltottam, hogy most má elég volt. Pont a piros lámpánál állta, odanéztem és majd bepisiltem a röhögéstől. Csibi kinyujtott lábára (amivel kapaszkodott) Zizi ráhajtotta a fejét, Csibi meg olyan latin szerető stílusban kurkászgatta a homlokát, olyan "megvédelek én ettől az ordító vadállattól!" módon és a végén még meg is puszilgatta. Na, szóval megint Kygának lett igaza, mert mindig, nyavalyogtam neki, hogy vitatkoznak, nehogy baj legyen belőle, de ő csak azt mondta, az nem komoly, majd ha komoly lesz, azt rögtön észre fogom venni, ők ilyen hörcsögök.És hát nagy légtornászok, néha egész közel megyek a kalithoz, hogy kibogozzam, a lábacska vagy a fejecske kihez tartozik és hol a többi testrészük.
Nagyon jól éreztük magunkat. Csib azonnal Kyga párjára telepedett és szinte le sem szállt róla egész délután. Mondta is, hogy a másfél évvel ezelőtti kis vaddisznóból egy tündéri, kedves, békés madárka lett, akinek a szíve tele van szeretettel és bizalommal az emberek felé. Zizi rajtam lógott, a szó szoros értelmében, egyszer-egyszer letettem az asztalra játszani, de vágtatott vissza és már kapaszkodott is fel az ujjamra. Odabujt a nyakamhoz és ott ücsörgött. Aztán odaadtam Kygának, mert az ő körmével arák, jákók és oratrixok szoktak játszani, meg semm érzi Zizi kis szadi körömletépős játékát!!!!:-))) Aztán onnan is visszajött, csúszott a lába Kyga ingén és ő még most tanulja, hogy hogyan kell egyensúlyozni vágott szárnnyal. A szobában voltak még a házisapisok is, Bumika és Maszat a kalitjukban, de az enyémeknek eszükbe sem jutott, hogy comboskodjanak velük. Annyira gyorsan eltelt az idő!!!! Aztán csak indulni kellett, Zizi elfárad, már 9-kor alszik. Persze az az ótvaros gazember is nyargal utána be aludni a hálókalitba, mióta a finom kis pipivel alszik. Előtte mindig morgott, mint a bolhás kutya, ha betettem, de most csodák csodájára, önként és dalolva cuccol Zizi után.
Kialakulnak a szokások és a rituálék. Reggel példul mizopapa felkel, odaül eléjük, pont az ő oldalán alszanak.Köszön nekik, majd kinyitja a kalitajtót, ha Csib még nem tette meg és szépen az ujjára veszi őket és viszi ki kakilni. Ha hétvége van, akkor utána visszajönnek még egy kicsit bandázni az ágyban, ha hétköznap, akkor kiveszi a Rudit, amit Csibivel be is nyomnak a vigyorgójukba. Érdekes, Zizi még csak megkóstolni sem akarja.Nagyon vaskalapos, nehezen kóstol meg bármit is ami nem mag és gyümölcs. Nem eszi a sonkát, párizsit, csirkemellet sem. No majd talán később. Aztán én is kivánszorgok és indul a reggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése