2009. március 26., csütörtök



Hát sikerült, megvan a kalit Sámson számára. Hogy hová tesszük, még nem látom egészen pontosan, de papa megnyugtatott: "Valahová majd eltesszük, ha kell a kis ganyénak, hát kell!!" Hála Cicusnak (áldassék a neve !!) nagyon jó áron ütötte le, a szállítás azért elég húzós, de ezt már az elején is tudtuk. Mert ha kell, hát kell. Szóval ez a Sámsongyerek még nem is tudja, micsoda luxuskalitka leszen az otthona néhány nap múlva. És én már látom, először a döbbenetet a fején, a rémületet a szemeiben, hogy hát már csak nem be akarom tenni ebbe a micsodába???!!!.... Viszont tudom, hogy imádni fogja, ő egy olyan vándorlós tipus, jön-megy a kalitba egész nap, mint a zsidóba a fájdalom, van is min másznia: egy óriáslétra, kötél, nagyhinta (katicás), 2 ülőrúd, egy óriás fityefa van benne, hogy a kis királyfi jól érezze magát, ha nem vagyok otthon. Bele fognak ezek férni az új kalitba is. Már alig várom!!!!:-))
Tegnap amúgy is szuper napunk volt. Viszonylag korán értem és mivel a hálószobában volt dolgom, bevittem magammal az egész hadat. No, ott aztán rendetlenkedhettek, a földön, az ágyon, én csak az indiai hátvakaróval terelgettem őket, ha valamelyik nagyon elkanászkodott. El is játszogattak szépen, aztán csak kitereltem őket a nappaliba és a két sapis becuccolt a helyére, ők mostanában már elég korán bemennek. Tárva-nyitva volt a kalit ajtaja, mégsem akartak már kijönni, kisétálták magukat. Sámi is a földön molyolt valamit, aztán ahogy mentem kifelé a konyhába, láttam a szemem sarkából, hogy igencsak megindult utánam. Fogtam és kicsit szaladni kezdtem, erre ő is és előadta a nemesvágtát, ami a Föld legviccesebb dolgainak egyike, tekintve, hogy úgy dobálja a püspökfalatját oldalra, mint a cirkuszos ló, szinte szökdécsel!!!:-)) Láthatjátok a tegnap feltett videókon is, nagyon muris, Zeusz, Sipike madara is naggyon tudja.
Remélem, sokan megnéztétek a videot, aki lusta másolni meg illesztgetni, az megnézheti Gabriella blogján, neki sikerült kinyitni. Azért nagyon érdekes dolog ez, hogy mennyire egy húron pendül Gumby a nemes , Abby-vel az embergyerekkel. És az agresszió legkisebb jelét sem találod nála, látszik a testbeszédén, hogy teljesen megbízik a kislányban és esze ágában sincs tartani tőle. Persze az egyik oka nyilván, hogy Abby valószínűleg sosem bántotta Gumbyt. A nemes egy visszafogott madár, ha megrémül vagy ha nem érzi jól magát valahol, akkor megmerevedik, a hangját sem hallani vagy ha megijesztik, akkor sikít egyet, de valami rémületes magas C-n. Ezért gondolták róla régen, hogy buta, mint a tök és kezelhetetlen. Szóval a nemes, ha jól és biztonságban érzi magát a világ legtündéribb madara. Hihetetlenül toleráns, érdeklődő, kedves, sőt még csibészkedni is képes, játékosan kötekszik, oda-oda kap de meg nem csípné az ember kezét! Ahogyan fejlődik, egyre jobban megnyílik, szerencsés vagyok, mert látom Zeusz fajlődési fázisait, ő mindent előbb csinál, mint Sámson, mert Sipircék többet tudnak vele foglalkozni, mint mi. Nagyon szép és tanulságos dolog, ha így végig követheted a madarad változásait, hogyan lesz a kis málé fiókából igazi gengszter!!!!!:-))

4 megjegyzés:

  1. Te hogy szoktad berakni a filmecskéket?
    Melyik kalitot veszed? Mennyiért? Kérdezzek még?;)
    Csibészkedni, de még mennyire :))))))))
    Sajnos a Gumby mellkasa csupasz:((( Szegénynek annyira azért nem vidám a kis élete:((((

    VálaszTörlés
  2. Igen, én is észrevettem, hogy megtépte magát. No ez az egyik ok, amért ekkora marha nagy kalitban gondolkodtunk. Sosem lehet tudni, én biztos nem fogom nézni Sámson csupasz mellkasát, hanem akkor szerzek neki nőt!!!:-)
    Csibészkével is pont így voltam!!
    Ezt a kalitot vettük, ami a képen van.
    100x80x180 centis, előnye hogy a felső játszóteret a sapis banda is használhatja, jó nagy ajtaja van, azon Sámi le is mászhat a földre, mert egyre jobban szeret ott lenn figurázni!!!:-))

    VálaszTörlés
  3. Kényelmes lesz az biztos. Gratula hozzá!!!

    VálaszTörlés
  4. Tuti szeretni fogja, az enyémek is szeretik :) Noni

    VálaszTörlés