2009. március 13., péntek

Összegzés....




Nagyon-nagyon örülök hogy túl vagyunk ezen a rémes tüdőgyulladáson. Már hétfőn kapisgáltam, hogy a neheze lement. Bár gyenge volt, mégsem aludt egész nap, kicsit a lámpától is odébb ment. Na az infra égőt csütörtökön el is törtem, nagy ügyesen, mikor el akartam tenni a helyére, most majd vennem kell egy másikat. Szerdán vittem vissza a dokihoz. Csak egyedül mentem, úgy beszéltük meg Katussal, hogy odajön majd, de sajnos valami közbe jött és nem ért oda, Longi viszont felhívott, hogy van-e valaki aki velem tud jönni, de neki meg mondtam, hogy elintézzük, úgyhogy végül is egyedül maradtam. 5 óra után értem oda, a doki már várt, kinézegetett, hogy ott vagyunk-e már és be is hívott. Azonnal előkerült egy gép és a doki megkérdezte, hogy az egyik medikus a szakdolgozatához készíthet-e pár képet a madarakról. Mondtam, hogy persze, ha ezzel hozzájárulunk a sikeréhez. Megkérdezgette az ilyenkor szokásos, hogy van, mit evett, ivott-e rendesen és közben még ott a hordozóban nézegette őket. Megkérdeztem, hogy megmanikűrözné-e őket, azonnal válaszolt hogy persze és már fogta is az egyiket. Milyen szelid - mondta. Odafordultam és akkor láttam, hogy nem Ziz hanem Csib van a kezében. Azért ő, ha így megragadják, hát nem az a birka, csak annyit tudtam kinyögni, hogy vigyázzon, mert ha ideges lesz, akkor bazi nagyot tud csípni. Ő azonban olyan biztonsággal és ügyesen fogta, hogy Csibinek lehetősége sem volt tiltakozni ellene, hogy egy vadidegen megfogja és a markában hanyatt fekteti, mire megnyikkanhatott volna, már le is vágta a körmeit szépen. Aztán egy "Na akkor menj anyádhoz!" felkiálltással vissza is adta a morgolódó Csibet, aki megrázta magát aztán felugrott a vállamra és onnan leste az embert, aki így "elbánt" vele. Kicsit bebújt a kapucnimba, gondolom elszámolt 20-ig, aztán mintha mi sem történt volna mászott kifelé és nézegette a medikusokat. Kis puszidobálás következett és már barátkozott is velük.


Aztán következett Zizi, megvizsgálta, meghallgatta a tüdejét (én is meghallgathattam:-DD) és azt mondta, a tüdőgyuszi rendben ven, tiszta a tüdeje. A vese az más kása, egy hónap múlva kell vissza vinnem kontrollra. Kapott egy injekciót még, aztán az ő körmét is kimanikürözték. Ezenközben Csib kíválóan elszórakozott a srácokkal, avatatlan szemlélőnek úgy tűnhetett a dolog, éppen csak beugrottunk egy kis játékra meg simire!!!:-)))) Végül a doki elmondta, kedveli a sapisokat, nagyon jó természetű, kedves és játékos madarak és nagyon örül, hogy sikerült ezt a kis Zizilányt meggyógyítani, mert bizony szerdán felettébb ramaty állapotban volt,ezentúl pedig ő lesz a "háziorvosa", hiszen a veseproblémákat legalább is egy ideig kontrollálni kell. Míg mi ezeket megbeszéltük, Csib már a "Jambori" közepén üldögélt csillogó szemekkel és nézegette a jövő állatorvosait. Konkrétan úgy kellett betuszkolnom a hordozóba, hogy menjünk már, mert bizony nem nagyon volt mehetnékje, nem úgy nézett ki hogy menekülne kifelé a rendelőből, még az ott lévő amazonnal is beszélgetett egy sort!!!:-)) Hát így történt, egy hónap múlva újra megyünk, Csibit is vinnem kell, sőt a doki azt mondta, ha gondolom, vigyem el magammal Sámson babát is és ránéz.


Ennek kapcsán sokszor egész éjjel golyóztam, nagyon féltettem ezt a kis törékeny, csöpp sapislányt!!! Olyan érdekes az ember, hiszen az természetes, hogy ott él vele, mellette de ha baj közeledik és felmerül annak a veszélye, hogy elveszti, akkor érzi csak igazán, mennyire szereti és mennyire fájna, ha elveszítené. Zizike igaziból olyan, mint a középső királyfi. Mindenki dícséri Csibet, hogy milyen kedves és vagány, Sámsont, hogy milyen gyönyörű és milyen édes mikor motyorászik, Zizi csak úgy van. Nem megy senkihez oda, legalább is ritkán, csak rajtam szeret fetrengeni és a tetejébe a szeretetét is csak a maga kis csökönyös, agresszív módján közli, kicsit megrágja az ujjamat, erőszakosan radíroz................... most azonban mikor beteg volt és kivettem, bebújt a nyakam alá, a csőrébe fogta a ruhámat és nem akart mozdulni egy pillanatra sem, úgy kellett lefejtenem a csőrét, hogy visszategyem. Azóta ha kiveszem hozzám bújik és valahogy nem agresszív. Lehet, hogy ez a nyomorult betegség még közelebb hozott minket egymáshoz??? Nem tudom, majd az idő megválaszolja....


A dolgok visszaálltak a maguk medrébe. Újra a hálóban alszanak velünk, boldogan cuccoltak be, mikor először vittem őket. Igaz az ülőrudat kissé lejjebb tettem, mert sajnos előfordul, hogy az éjszakai fészkelődés-evés-ivás alatt az egyik lelöki a másikat és nem akarom, hogy Zizi megüsse magát, még gyenge. Sámson is elégedettem konstatálta, hogy megjöttek a hálótársai!!!!!:-))) Aztán csütörtökön szabin voltam és elaludtam kissé. Arra ébredtem, hogy valaki néz! Csib kinyitotta a kalitajtót, kiült a kis tálcára és mereven nézett, de nem keltett fel és eszébe sem jutott elrendezni a dolgát a hálószoba padlószőnyegére. Megint úgy élünk, mint régen.... csak ha lehet, még boldogabban, hogy Zizi megúszta szerencsésen a dolgot.


Adom nekik az Aloe Verát folyamatosan. Csacskával beszélgettünk róla, hogy hogyan lehetne beadni úgy, hogy mentül több kerüljön a madárka szervezetébe és minél kevesebb menjen pocsékba. Csibi, Zizi és Bibi simán megissza az ásványvizes kupakból, Sámival vagyok csak bajban. Ő a kupakból nem tudja meginni a nagy csőre miatt, a kanáltól meg úgy megijed, hogy majd leesik a rúdról. Hihetetlen egy figura, a fa mézcsorgatótól és a kölesgolyótól valamint minden egyébtől, amit még nem látott, sikitófrászt kap, vagy megtámadja vagy menekül előle....:-)) Mondta is a Cicus hangosan gondolkodva, hogy vajon mi lehet a természetes ellensége??????? Hogy mi???? Hát az az aljas mézcsorgató és a gonosz kölesgolyó és még sorolhatnám napestig....... És már röhögtünk is vinnyogva és sírva, ahogyan mi tudunk, ha összekerülünk és ez a legbiztosabb jele annak, hogy a dolgok újra a helyükön vannak...........................:-))





3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jól van a kis Zizilány és hogy Te is jól vagy.:)
    Vigyázz magatokra!
    newsi

    VálaszTörlés
  2. Mennyivel jobb ilyen bejegyzest olvasni:)
    Kuldom tovabb a gyogyito hullamokat:)******

    sipi

    VálaszTörlés
  3. Öröm olvasni, hogy szépen gyogyul Zizi:)

    Sáminak keress egy nagyobb kupakot, kispoharat, nem tudom gyogyszerhez gyogyszertárban nincs-e olyan mint egy kis pohár, ml jelöléssel talán 5ml max.
    Kanálbol ha eszel elötte nem kiváncsi rá? Lili ugye nem félös, ö eszik a kanalambol csak kapjon;) Még egy ami eszembe jutott, ö az ujjamrol nyalogatja a joghurtot, de nyalogatott már vizcseppet is, Sámi nem nyalogatná le?

    VálaszTörlés