2009. május 27., szerda

"Fly free little Zizi!!!"


Amerikából kaptam az üzenetet egy fórumről, évek óta járok ide, jókat levelezünk.Bár elég gyér az angolom, az évek alatt sokat felejtettem, de ezek az emberek meg AKARJÁK érteni, amit írok, így a dolog működik. Ez egy olyan fórum, ami csak a sapisokról szól. Még az elején mindig exkuzáltam magam az angolom miatt, idővel már nem teszem, arról nem beszélve, hogy biztosítottak róla: az ő magyarjuk sokkal rosszabb. Nagyon megható volt a rengeteg együttérző hozzászólás.




Lassan telnek a napok Nélküle. Munka után rohanok haza a fiúkhoz. Csendesek egész nap, Katus kiveszi Csibészkét időnként, ő pedig hálásan bújik hozzá. Amúgy is Katus a kedvence. Elbújik a hajában vagy csak bújik hozzá és hagyja magát simogatni. Amikor megjövök, akkor persze én is kiveszem őket, felváltva, mert nincsenek annyira jóban, lévén mindkettő hím. Zizikém volt köztük a villámhárító, őt mindketten nagyon szerették. A játszótéren is mindig Zizi ült középen, mint valami kis Döbrögi és a két fiú akkor békében megfért egymással. Ha ketten vannak rajtam, annak többnyire kakaskodás a vége, ezért nem is forszírozom, nem akarom, hogy a helyzet elmérgesedjen. Hiába kétszer akkora Sámon, ha Csib feje bedurran, akkor nem néz se Istent, se embert és valljuk be, iszonyat erős a csőre, nincs szükségem, hogy Sámson valamelyik részéből kiszedjen egy darabot! Sajnos ki kell mondjam az igazságot, ők nem partnerek egymásnak. Ez most kezd látszani és az a véleményem, hogy egyre inkább így lesz, sőt ha Sámson ivarérett lesz, nyilván még durvulni fog. Szóval idővel azért el kell majd gondolkodjam azon, hogy hogyan oldjam meg a dolgot . Egymásra is féltékenyek, mindkettő utálja ha a másik is rajtam van akkor, mikor ő. Sipike nagyon szerencsés, mert valószínű, hogy Woodoo tojó és így teljesen normálisan el tudják az idejüket tölteni Zeusszal együtt. Én még ebben is ilyen szerencsétlen vagyok!!!!:-((((
Kivittem őket azért kicsit az udvarra is. Megnéztük a cseresznyét, hátha van már rajta pár szem, amit megeszegethetnek. Csib rettenetesen szereti, azonnal ki is vett a kezemből egy pirosodó szemet és jóízűen eszegette. Persze akkor azonnal kellett a nagynak is. Kapott ő is egyet, pár másodpercig rémülten vizsgálgatta, aztán lassan kioperálta a magot belőle és elkezdte rágni. Fél óra múltán még mindig a maggal küzdött, akkor nagy nehezen kiszedtem a csőréből.
Az este a legrosszabb. Csib nem akar kijönni, hogy aludni vigyem. Beül a rúdra, ahol Zizivel szoktak összebújni és csak ücsörög. Csomószor próbáltam kivenni, nem engedte, mindig odébb mászott. Aztán mikor utóljára benyúltam, csendesen elkezdett morogni, hogy hagyjam már békén. Nem piszkáltam többet, kicsit letakartam a kalitot és hagytam, hogy ott aludjon. Olyan szomorú volt!!!! Sámson viszont jött velünk aludni.
Reggel adtam enni-inni nekik. Amikor Csibinél is kicseréltem mindent, felhajtottam a takaróját, hogy köszönjek neki. Annyira megörült, mintha napok óta nem látott volna. Elkezdett táncolni, akkor benyúltam, hogy megsimogassam a kis fejét. Csendesen elkezdett puszikat dobálni, én meg elsírtam magam...............

5 megjegyzés:

  1. Nem tudom száraz szemmel olvasni a blogodat....

    "Szóval idővel azért el kell majd gondolkodjam azon, hogy hogyan oldjam meg a dolgot "
    Tudod a választ, tudod miért lett Csibinek társa...és minél elöbb annál jobb lenne nekik (is).

    Nálunk a him akarja vágni a "nöt", Lilit. Mollitol viszont tart, s számtalanszor Molli és Lili egyszerre ül rajtam, néhány centi köztük, az az semmire sincs garancia, lehet igy is meg ugy is, legfeljebb az "igy" gyakoribb, nálunk meg ugy van.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos elvileg ők is párválasztók! Nagy rizizkó, mert mi van ha nem bírják egymást???
    Arról nem beszélve, hogy valahogyan az idén nincsenek is fiókák, nemcsak Kygáéknál, sehol sem. Akinek van, attól pedig elvi okokból nem vásárolok. Csib rettenetesen hozzánk van nőve.
    Sámsonnak gondolkodhatnék párom a jövő tavasszal, csak az megint macerás. A nemes is párválasztó, ha nem tetszik a tojónak, akkor sajnos leüti, sokan jártak már így előttem is. Arról nem beszélve, hogy Sámson salamon-szigeteki, Mo-on csak Kyga tenyésztette ezt az alfajt, így minden fióka a rokona, a többi alfaj, amit itt lehet kapni (új-guineai, halmahera) lényegesen nagyobb, mint Sámson, hát akkor mit kezdene egy Brünhildával????

    VálaszTörlés
  3. Mizoka, a szerencsétlen ember az, aki sosem tapasztalja meg egy kis állat szeretetét. Vagy mert nincs rá lehetősége, vagy mert nem is akarja. Neked van két csodálatos kismadarad, akiknek te vagy a legfontosabb a világon. Szépek, okosak, egészségesek. Kívánom, hogy ennyi legyen a legnagyobb baj, hogy fújnak egymásra. És majd megtalálod a megoldást, ebben biztos vagyok. Sok erőt és kitartást az elkövetkező időszakra, mi veled vagyunk!
    Timi

    VálaszTörlés
  4. Minden rizikos, persze, választanak de esetleg a több rosz(?) megoldás között kell megtalálni a legjobbat, s az még mindig az lehet, hogy uj kislányt venni mellé, aztán ha még sem (hány % lehet a nem?) akkor vagy szinházasdi külön kalitbol vagy jo helyre továbbadni. Tudom kemény ez az utolso szo, de hát arrol van szo, Csibi ne kezdje megint tépni a tollát.
    Itt is ritkán van sapis, de szolok ha látok.

    Már szoltam itteni madaras haveromnak, hogy Salamon, azt mondta cseheknél és ha jol emlékszem lengyeleknél kellene utána nézni.
    Lili azért nem Brünhilda Sámi mellett;) Meg nagyon jo a természete is, ha nincs jobb végsö soron még azt is lebeszélhetjük, hogy Lili szüleitöl ha lesz baba akkor onnan venni. Ugy sem tenyészteni akarsz, csak társat. Még valami: Lili anyja, még egy tojo és Lili apja volt egy voilerben.

    Elöre nézek, tudod azért mert nekem ez segiteni szokott ha probálok elöre tekinteni, miközben zokog lelkem a fájdalomtol. Szoval csak ezért irom ezeket, mert segiteni szeretnék, persze nem tudok.

    VálaszTörlés
  5. A veszteség és gyász fokozatain muszáj végig menni, ahhoz hogy - már amennyire lehet - egészséges elmével kerüljön ki belőle az ember (sajnos mostanában túl sűrűn kell e tényről tárgyalnunk). Egy barát, papeszka, ... elvesztése nem pótolható veszteség , csak túlélhető(mivé lennének az emlékező szép pillanatok, ha csak egyszerűen betölthetnék a hiányt, vajon lenne-e úgy is értéke a kapcsolatoknak?)
    És ez - azt gondolom - bármennyire hülyén hangzik is jól van így. Van akire/amire már csak emlékezünk, szeretettel gondolunk, és vannak új érzések, új barátságok amik nem pótolják a veszteséget, de enyhítik a hiányt.
    Sajnos mi (én biztos nem) nem tudunk a tudásunkkal úgy támogatni, mint Kyga tudna - akire most leginkább szükséged lenne -, csak érzelmileg tudunk melletted állni, de ezt megtesszük teljes mellszélességgel. Zizi távozását mi is megszenvedjük, Zizi miatt, Csibiék miatt és leginkább miattad, aki mindig elhalmozol minket kedvességeddel, szereteteddel, segítségekkel, és most itt állunk tehetetlenül, mert semmit sem tudunk tenni, amivel enyhíthetnénk a fájdalmadat.
    Szeretünk és sokat gondolunk rád!

    VálaszTörlés