2010. október 21., csütörtök

Döntöttem..............

Rágódom ezen már régen. Állandóan figyelem őket, nézem a testbeszédüket ha együtt vannak. Most ugyan gazdasági válság van nálunk otthon is, mivel a papa már két hónapja nem dolgozik a karja miatt, ezért ez a dolog egyelőre csak terv szinten létezett, de megint bejött a régi mondás, amit már oly sokszor leírtam itt is, "Ahol nagy a szükség, közel a segítség!". 
Az egyik kalitkánk, amit árulunk a szállítás során összetört. Főnök úgy döntött, hogy akkor legyen ez a bemutató darab, ki is bontogattuk, végül kiderült, hogy még az oldala is sérült, deformálódott, a lába pedig törött. Onnan már biztos dolog volt, hogy ezt így nem lehet eladni, de még bemutatni sem.Azért nem ingyé kapom, meg, de azon az áron amiért a főnököm odaadja érdemes elgondolkodnom a közös kalit dolgon. Ez egy jó nagy kalit, egészen pontosan fogalmazva annyira nagy, hogy bizony a két zöld fickó bőven beleférne, még helyük is lenne elkerülni egymást ha valami gatya van. Már fel is vettem a kapcsolatot szellemi tanácsadómmal, Bouttal, aki nekem és Katinak segít az ilyen macerásabb dolgoknál és akivel mindig megbeszélem, ha valami nagyobb dolgot szeretnék a madarakkal elérni. Hihetetlenül ráérez a papagájok lelkére, rendkívül okos és rendes pasi.
Az ő tanácsára ma egy rövid időre összerakom a két gazembert egy kalitba persze szoros felügyelet mellett. Ha nem esnek egymás torkának és mért esnének, mikor kinn állandóan egymás fenekében vannak, akár enni, akár játszani, akár lógni vagy rendetlenkedni kell valahol, akkor indul a projekt és hétvégére öszebútorozik a két fiú.





Ti meg küldjétek a pozitív energiákat!:-)

5 megjegyzés:

  1. Nemesforumon ajánlják hormonos idöszakban az összeköltözést? Kérdezem, mert itthon most már Lio is elkezdte napokban és mind a kettö pillanat alatt bekattan a *semmire* egymásra, 10 perccel késöbb meg ugyan arra nem.
    Másik amire jo lenne talán figyelni nem történik-e hasonlo: Lili sötétben támad, Liot mindig, nem tudnak egymáshoz közel aludni boingon, párnámon ha már lenyugodott/elaludt akkor lehet ok. Azt is biztosra tudnia kell lámpaoltás után nem változtam-e át valaki mássá. Lio viszont simán csak fél sötétben, de eddig kopkopkop nem támadott de elmenekülni sem tud, mivel nem lát annyira.

    Ma voltunk ismét dokinál, kaptunk itthonra vészesetre fájdalom/lázcsillapitot, 2 hétig kapnia kell olyasmit mint embereknek pl egy antibiotikumos kura után ha bél nincs jol, ez madaraknak valo, nem ugrik be a neve. Meg vérvétel volt most vesére is, me´g mindig rengeteget pisil, viszont már jobban eszik gyümölcsöt/zöldséget azt nem akar. Kontrasztanyag az szépen tartotta a 4 orás ürülést, 3 rtg volt közben.
    S nálunk tél, havasesö, ho vagy 7 ágra napsütés, még nem maradt meg a ho, csak rengeteg a baleset.

    Cupp

    VálaszTörlés
  2. Jogos a kérdés, de nálunk mások a viszonyok, itt nem hímről és tojóról van szó, hanem egy felnőtt hímről és egy kölyökről. Először is nincs kivel vetélkedjen Sámson, mert Mózest még mindig kölyökként kezeli, eteti és nem verekedni akar vele. Majd úgy egy 7 hónap múlva lesz Mózes kamaszkora, akkor kell rájuk jobban vigyáznom. Ha későig kinn vannak akkor gyakran odaülnek egymás mellé és szépen rákészülnek az alvásra. Nálunk még sosem volt verekedés éjjel, pedig van hogy elalszanak és csak valamikor éjfél felé teszem őket be a helyükre.

    VálaszTörlés
  3. Én küldök pozitív energiát :)
    A kalit szuper, tényleg hatalmas, ugye én láttam élőben, teljesen más a valós hatás :)
    Nagyon szorítok, hogy rendben menjen az összeszokás :)
    nonii

    VálaszTörlés
  4. Drukk, drukk és pusza nekik!

    VálaszTörlés
  5. szeretném megtudni hogy ilyen tipusu kalitkát hol lehet kapni

    VálaszTörlés