2010. november 12., péntek

Azt hiszem a jövőben, akárcsak Mágnyes barátnőm, én is igyekszem lecsökkenteni a fórumon való részvételemet. Járkálok én eleget a világhálón, van jó pár külföldi fórum, ahol levelezek. Persze felnézek azért időnként, nem is tudnám megállni, de tekintve az ott uralkodó jelen helyzetet nem gondolom, hogy sok keresnivalóm lenne arrafelé. Konkrétan azért, mert visszatért egy olyan topiktársunk, aki már a régi időkben is párszor erősen kiverte a biztosítékot, nemcsak nálam, de néhány általam nagyra becsült és szeretett topiktársunknál is. Tekintve, hogy a szitut nem mindenki ismeri, hát felfestem.
Azt hiszem valamikor 2008.-ban érkezett a fórumra az új tag, nevezzük X-nek. Kezdetben nem is volt vele sok probléma, aztán egy lelkiismeretes és rendes tenyésztő sráctól vett egy jákóbabát és kb. innen indult a rémálom. A fióka úgy került hozzá, hogy rendesen evett magot és gyümölcsöt, de X véleménye szerint nem evett eleget, ezért lassan de biztosan visszaszoktatta a tápra. A tenyésztő még akkor is igyekezett segíteni neki, kérte, hogy ha este még eteti is a táppal, azért napközben tegyen elé gyümölcsöt és magot, mivel ennek hiányában sajnos begysorvadása lehet a madárnak az állandó pépes kajától. Aztán még egyéb dolgok is jelezték, hogy azért itt valami nem kerek. X kisbabaként kezelte a madarat, kiderült hogy van egy fia, de saját bevallása szerint hozzá sosem volt akkora türelme, mint a madárhoz. Enyhén szólva is túlzásokba esett és nem értette, hogy a fia mért szégyelli felhozni a barátait. A gyermek összes rossz tulajdonságát kristálytisztán látta, a fiú nem mehetett oda, mikor a madarat "csókolgatta" mert akkor megzavarja őket és "szétfoszlik a varázs". Na nem ragozom, elszakadt a cérna, talán nem kellett volna, de mi a barátaimmal írtunk egy hozzászólást, amiben őszintén elmondtuk, hogy nem tartjuk ezeket a dolgokat egészségesnek, nem csak X-nek szólt, volt ott akkor még vagy 2 ilyen eszement szintén.Hatalmas botrány lett belőle. A fórum két pártra szakadt, aztán, mivel minden csoda 3 napig tart, ment minden a maga útján, de X eltünt. Nem hiszem, hogy emiatt, de eltünt a fórumról. Egészen mostanáig. Most újra visszajött és nekem a szőr feláll a hátamon, ha olvasom a beírásait. Megnéztem én is a madárka videoit, nagyon szépen beszél, okos, hihetetlen szókincse van és jól is használja a szavakat a helyükön. Én azonban még most is úgy vagyok vele, hogy mikor hallom amiket időnként mondd, hát hányingerem van. Nem normális, ahogyan azt mondja "Szétcsókollak!" Hát könyörgöm,nyilván azért mondja mert ezt hallotta, de jó érzés is van a világon.
Aztán ez is sok volt nekem:"Főleg annak örülök, h nem nő nagyobbra, nem pofázik vissza, nem nősül meg, hanem örökre az én kisfiam marad, akit dédelgethetek, akiről gondoskodhatok!"
Nem a madárral van bajom, a gazda nem százas szerintem.
Vagy most éppen ma, amikor egy szerencsétlen, aligtollas kakadut "szexi"-nek nevezett és közölte "muszáj rajta nevetni"! Hát nem tudom! Én azt hiszem egy normális embernek erre összeszorul a szive meg a gyomra és nem kezd el vicceskedni egy ilyen szerencsétlenen. Mint ahogyan az egyik topiktárs sem tudta humorosra venni a figurát és ennek hangot is adott.
Ház ez van. Legalább kiírtam magamból, végül is ez nem egy nyilvános fórum, ahol vitát generálnék, azt nem is akarok, hanem a saját blogom, ahol nyugodtam megírhatom a véleményemet.

6 megjegyzés:

  1. Hehe, mikor megláttam, hogy megint listát ír... Lassan már a fórum olvasásáról is leszokok, ha valaki tőlem akar valamit úgyis elér, ott meg csak osszák az észt nyugodtan a "hozzáértők".

    VálaszTörlés
  2. Én nem tudtam miért nem reagáltál az írásomra amit mondjuk nemrég írtam, aztán feltünt h nem vagy olvasó sem, hát mostmár értem miért, nekem hiányzol a forumról bár tény h én sem nagyon írkálok inkább csak olvasgatom a fórumot. Én nem ismerem bizonyos Xet, de amiket írtál feláll a hátamon a szőr, az ilyen mentális beállítódást gyógyszerrel szokták kezelni...

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Sajnálom,hogy már "nem jársz" az indexre. Miattad kezdtem el odajárni (olvasgatni) napi szinten. Tudom, hogy itt is meglátogathatlak, de nekem onnan nagyon hiányzol, szeretem olvasni a beírásaidat és nézni a gyönyörű madaraidat!:)
    Tudom és értem, hogy miről beszélsz... de remélem, hogy majd egyszer másképp lesz.

    üdv a tollasoknak!

    VálaszTörlés
  4. Sajnálom Boka és Évika! Én is szívesen jártam fel.
    Igazából egy kedves topiktársunk, akit nagyon kedvelek, azt írta egy levélben, hogy ő is csak a jákómadár miatt kommunikál vele, mert különben a nyomorult pára már belehalt volna abba a nagy szeretetbe, de egyszerűen már ha a nickjét meglátom, akkor is kiver a víz ...... Talán később, bár ha megnézed nagyon lecsökkent a beírások száma , nem is pörög úgy ahogyan szokott. A régi világban pedig ez egy szuper hely volt...

    VálaszTörlés
  5. Mizo, ez az a fórumon van, ahova anno én is jártam? Az írásod nem hozza meg nagyon a kedvet, hogy odalátogassak... pedig hiányoznak a madárkák... akkoriban annyira jó társaság volt, hihetetlen sokat tanultam a papagájokról!

    VálaszTörlés