2012. november 21., szerda

Hírdömping....

Van bőven, jó is és rossz is!

Nézzük először a nehezét:
Nala lába szinte semmit nem javult, ezért hétfőn elvittük egy másik speckó orvoshoz, akihez a fajtamentők is hordják a problémás kutyókat. Ő dr. Boda Attila, Kispesten rendel és ortopéd specialista. Hát nem volt kis út, mire Kistarcsáról odataláltunk, bár volt Katusom telefonjában GPS, azért kavarogtunk egy keveset. A rendelő természetesen csurig volt, mi voltunk a ötödikek a sorban. Minden rendű és rangú kutya volt, minik és óriások. Letelepedtünk és Nala igen jól nevelten azonnal a lábunkhoz feküdt, nem foglalkozott senkivel. A többiek beszélgettek, hozzánk senki nem szólt. Igazából először nem is értettem, de hát nem kell hogy mindenki mindenkinek szimpi legyen, azt gondoltam mi nem vagyunk nekik azok. Később, mikor már egy jó órát üldögéltünk egy néni megjegyezte Nalára: "Hát én még ilyen jól nevelt pitbullt nem is láttam és milyen szép kis feje van!" nem is késtem a válasszal: "Én sem, mert ő nem pitbull, hanem cane corso és télleg nagyon szép." Megtört a jég, innen már velünk is beszélgettek. Hihetetlen!!! Ennyit jelent, hogy milyen fajtájú kutyával vagy??!! Nekem nincsenek előítéleteim..... a kutyákkal szemben ...... az emberekkel annál inkább!!!!
Később bekerültünk a doktor úrhoz, aki igen alaposan megvizsgálta Nala kislány lábát. A térdeit ő is lazának találta, de igen elcsodálkozott, hogy a másik orvosnál nem kaptunk semmi gyógyszert. Végül felállította az ő diagnózisát: elképzelhető, hogy részleges keresztszalag szakadása van, de ezt csak röntgen tudja kimutatni, amire külön időpont kell. Mivel az is lehet, hogy csak megeröltette, ezért próbálkozzunk először egy fájdalomcsillapító-gyulladásgátló készítménnyel, azzal ami a legjobb pillanatnyilag, amit itthon lehet kapni. Ennek a gyógyszernek 1 hét alatt jelentősebb, 80-90 %-os javulást kell hoznia. Kapja még mellé az izület erősítő gyógyszert, némi immunerősítőt és sok pozitív gondolatot. Ha ez nem történik meg, akkor jön a röntgen és a műtét. Elég gyanakvó vagyok ahhoz, hogy ne kérdezzem meg, mégis kb. mennyi a műtét anyagi vonzata ......... hát nem semmi ........ a doktor úr 50-75 ezer ft körülire taksálta. Vettem egy jó nagy levegőt, ha kell a műtét hát kell, majd megoldjuk ezt is valahogyan. Eddig azért azt gondoltam, hogy a papagájok gyógyíttatása igen húzós dolog, na ezt most ünnepélyesen visszavonom, van annál húzósabb is...........  majd valahogyan megoldjuk ezt is, addig is erősen fohászkodunk, hogy rendbe jöjjön a gyógyszertől. Tegnap mire haza értem azt tapasztaltam, hogy talán kicsit többet leteszi a lábát, bár lehet, hogy csak én szeretném ezt látni...:-) Minden esetre tegnap megkapta a nalaágyat, amit egy kedves corso-s ismerősöm készített neki, pihe-puha, gyönyörű kis kutyaágy, hadd aludjon a büdösbogár teljes kényelemben.:-) Igyekszünk neki is megadni mindent, persze épelméjűen, nem minden baromságot engedünk meg neki, szabályok igenis vannak. Nem alhat az ágyunkban természetesen, de mivel mindig az ágyam mellett fekszik éjszaka és őriz, ezért ezt most már a kényelmes kis szivacságyán teheti. 
És most jön a HÍREK HÍRE  ....... Dadadadammmmm!!!!!!!!!.... Hölgyeim és Uraim!!!!  .... Végtelen nagy örömmel tudatom, hogy Zebike, a befogadott jákó fiúnk HATALMAS NAGY LÉPÉSEKKEL HALAD!!!! Döbbenetes, még én sem hiszem el, hogy ez igaz!!! De hát látnom kellett!!!! No, jöjjön a történet: 
Tudjátok, hogy Zebi májusban jött hozzánk. A gazdija, aki mindenek felett imádta elment külföldre dolgozni, ahová nem vihette magával. Családot akart neki, ahol szeretik és gondoskodnak róla. Én nem ismertem őket, ő viszont olvasgatta a blogomat és az index fórumos bejegyzéseimet, így én lettem a kiválasztott, akinek nyugodt lélekkel akarta odaadni Zebit. Nagy dilemma volt, Zebit akkor még nem is ismertem, azt sem tudhattam, hogy nem-e egy végletekig elkényeztetett madárról van-e szó, de a gazda végtelenül szimpatikus volt és a leveleiból, minden szavából kiérződött mennyi szereti ezt a kis szürke ördögöt és milyen rettenetes megpróbáltatás a számára, hogy meg kell váljon tőle. Nagyon nehéz volt a beköltözés, a gazdáját és engem is nagyon megviselt lelkileg, Zebiről meg már nem is beszélek!! Neki a démonok hadával kellett megbírkóznia: 5 másik papagáj (nyilván élete 8 éve alatt nem sok másik papkát látott), új hely, új emberek., új szokások  Innen datálódik a mi közös életünk és bátran ki merem jelenteni, hogy nagyon sok papkát ismerek, közülük azonban Góliátként emelkedik ki Zebi, akinek az intelligenciája a zseni határát súrolja. Zebi ugyanis tökéletesen tudja és érti, hogy őt nem eldobták és lepattintották, hanem egyszerűen egy másik szerető családba került. Ő a kétgazdás jákó, aki mikor N. meglátogatta, odaállt kettőnk közé, hiszen tudja, hogy neki két gazdája van és egyszerre simogattuk, ami azért mondjuk ki, nem kis szó egy jákónál.
Nem szaporítom a szót, megkezdődött a közös életünk, melyben Zebi mindig egy spanyol grand udvariasságával és nemességével viselkedett velem. A 6 hónap alatt soha meg nem csípett, pedig a táljaiért be kell nyúlni és visszatenni. Voltak rosszabb és jobb napjaink, hirtelen előrelépések majd kezdtük előlről a barátkozást. Soha semmit nem eröltettem rá, mindig úgy haladtunk, ahogyan azt ő kívánta. A kalija Pipié mellett van, ismerkednek és barátkoznak folyamatosan. A zöld fiúk is gyakran meglátogatják, nézegetik, eleddig semmi komoly attrocitás nem történt, az egy dolgot kivéve, mikor Morzsi véletlenül berepült Zebi mellé, de szerencsére ott álltam és azzal a mozdulattal ki is rántottam a hívatlan látogatót. Aztán letöröltem a vizet a homlokomról!:-)
Már egy hete azonban megváltozott minden. Zebi már reggel vár, alig várja, hogy kinyissam a kaliját és jön ki azonnal. Először átmászik Pipihez, akit megetet a rácson keresztül, majd ide-oda járkál kicsit, odajön hozzám is, hogy simogassam meg a buksiját aztán megy a dolgára. Mikor végeztem az etetéssel megkérem, hogy menjen a helyére és láss csodát, szépen bemegy....:-) Hihetetlen madár!!!!
Ma azonban még ennél is tovább haladtunk, azonnal gépet ragadtam és megörökítettem, hogy lássátok. Tudjátok, kicsit magam alatt vagyok Nala miatt, nem igazán hiányzott most ez a gond a lábával, de a jó Isten ahonnan elvesz oda vissza is ad! Nagyon megmelegedett a szívem reggel ettől a kis szürke gazfickótól, elfelejtettem minden gondomat!!!!:-)) Zebi ugyanis reggel nemcsak kijött, hanem repült is egy kört, majd  visszament a kalitra. Pár perc múlva újra átment Pipiére és az ott lévő, eleddig a számára az Ántikrisztust megtestesítő játékokkal játszogatni kezdett, nézegette, piszkálta őket!!! Odaléptem és nagyon megdícsértem, mire megfordult és odatartotta a kis fejét simire!
Zebi már semmitől nem fél, hatalmas nyugalommal járkál, nézeget, piszkálgat!!!! Ez már egy új Zebi, a csapat teljes jogú tagja! És az édes kis hangján még figyelmeztetett is: "Nyugodjál meg! Szépen viselkedjél!":-))
Ezekért a pillanatokért érdemes ezt csinálni, mindegy, hogy mennyit kell rá várni!!! Hát innen már könnyes volt a szemem, köszönöm Istenem, hogy megadtad ezt a pillanatot..............!

A képekre és a filmre sajnos várnotok kell estig!!!:-))



Zebibabám játszik!!!!!:-))
















És a képek:




Rómeó és Júlia




Zebi királyfi


















  









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése