2008. július 21., hétfő

Megint egy jó kis hétvége. Már a szombat is jól indult, reggel kivittem őket pottyantani aztán vissza az ágyba. Zizi rendszerint rajtam üldögél, Csibi jön-megy és ügyintéz. Mindent megnéz, szétszed ami csak a csőre elé kerül. Most azonban Zizi is megindult, egyenesen papa vállára. Hát a frász kerülhetett, ő még olyan szeleburdi, igazi kis lökött pipi. Sokszor megfogja az ujjamat és megszorítja, persze nem véresre, de Csib finom kis csőrfogásának még a nyomába sem jön. Egyelőre. Mert egyébként nevelgetem már őt is, de valahogyan a tojók gyárilag kissé durvábbak (nem csak a sapisnál), szóval odament a papához, én már ugrásra készen ültem, hogy ha véletlenül odakap akkor már vigyem is. Csak nézegette az öreget egészen közelről aztán megmozdult. Nagyon finoman és óvatosan elkezdte a szakállszőreit kurkászni. Teljesen elképedtem tőle!!!! Papa megkérdezte: ez mi amit csinál???? Válasz: kurkássza a szakálladat, élősködőt keres rajtad!!! De akkor már nagyon röhögtünk. Ő meg olyan kis finoman, kecsesen, amilyen az egész madár, teljes átszellemüléssel piszkálta. Aztán csak kikászmálódtunk az ágyból, reggeli és a két kis ördög ment fürödni. Ha otthon vagyok, minden reggel beteszem őket a kádba és jó alaposan lezuhanyzom őket. Még előlről is, hogy a mellükön is jó vizes legyen a toll. Nagyon élvezik!
Vasáenap is a fürdéssel kezdtük a napot, sőt délután, mikor bementem velük, hogy gyorsan letusoljak és feltettem őket a zuhanyfülke tetejére, Zizi a nyakamba ugrott osz újra fürödni akart. Biztosan megizzadt a párás levegőben!!!:-)))
Nagyon bírják ezt a párás, iszonyat meleg időt, szinte egész délelőtt kinn randaliroznak a kerti kalitban és csuda jól érzik magukat. Egész délelőtt fürdenek meg játszanak, szóval ők így nyaralnak.

Július 24.

Eldölt a dolog. Nagyon sokat olvastam a nemesről, beszéltem emberekkel, akik tartják és olyanokkal is akiknek sok madaruk él együtt, Kygával legalább 100x átbeszéltem és döntésre jutottunk.
Dániel sajnos már nagyon idős, bizony meg vannak az évei már számolva. A hulik sem fiatalok már, őket már nem szeretnénk pótolni, ha valamelyik elmegy, nem veszünk újat a helyére. (Az a bajom velük, hogy mami kiengedi állandóan és bizony a 4 madár rendesen összeszarja a szobát, nem győzőm takarítani és a ami a legnagyobb baj, hogy a gritt és a szépia ellenére bontják a tapétát és hiába csináljuk meg újra leszedik, vakolatig. Éljenek, ameddig csak akarnak de nem lesz új kishuli a helyükbe. Mamié lesz Sámson, a nemes. Jó természetű, nem egyemberes, nem csíp, nem kurflis a lelke. mamival lehet egész nap, szabadon. Este pedig én is foglalkozom majd vele. Kyga szerint 2 hónap és együtt lesz Csibiékkel (mert én képes vagyok rá!!:-))), ebben én azért annyira nem hiszek, de ha szerencsém lesz, akkor előbb-utóbb elfogadják egymást olyan szinten, hogy egy légtérben szabadon lehetnek és nincs öldöklés ( a nemes amúgy sem öldöklős, max ez a Csibi gyerek olyan kardozós típus.)
Szóval nagyon várom a pénteket, akkor jön Sámson haza. Ma előkészítek neki mindent, lenn fog alunni a többiekkel a hálóban, reggel ő is megy ki kakilni, hogy szokja a szobatisztaságot aztán megy fel az oviba mamihoz és ott lesz, míg én hazaérek.
Szorítsatok nagyon, remélem mielőbb egymáshoz tudom szoktatni Csibiékkel!!!:-))

1 megjegyzés:

  1. Hú Mizókám!!!! Micsoda történések vannak Nálad!!!:-)
    Puszillak, Piros

    VálaszTörlés