2009. január 15., csütörtök

Repül a bálna avagy Stan és Pan a jégen!!!!




"Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tűröm el!"
E.Rostand


A bejegyzés címének első részét Mágnyes barátosnémtól csórtam, de a helyzetet valahogyan csak ekképppen tudom képileg leírni!!!!!
Délután értünk haza olyan 6 óra felé. Ahogyan nyílott a kapu és indultunk befelé, ugyanazzal a slunggal érkezett bentről Dániel nagy lelkesen. Öreg már, nem lát és nem hall jól, estefelé sosem engedjük, hogy elbóklásszon, mert félő, hogy elüti valami, pláne most, ha a 4 lába 6 felé csúszik!! Pont ezért , mert ezt ő is tudja, nagyon kell rá figyelni, mert egy pillanat alatt eltűnik, mint a szürke szamár a ködben.
És innen indult a Holiday On Ice szólóm!!! Ahogyan forogtam utána, hogy vissza invitáljam a kertbe,egy dupla lutzzal inditottam aztán megindult a bal lábam balra, olyan félspárga gyakorlatként, elvesztve az egyensúlyomat akkor meg ráestem a jobb térgyemre,végül az egész gyakorlat befejezéseként előrebuktam imádkozó sáska pozicióba. Természetesen arra a térdemre estem rá, amit már nyáron is jól összetörtem, mikor ráestem a lépcső élére és még azóta is fáj!! Mizopapa először meredten és bután nézett, nem tudta eldönteni, hogy röhögjön vagy ugorjon és segítsen felállni. Végül az utóbbi mellett döntött! Vesztére!!! Innen már a dolog átment burleszkbe!!! Megpróbált felhúzni a hónom alatt fogva, ami eleve nehézségekbe ütközött, tekintve sovánkának éppen nem nevezhető alkatomat. Ellenben nem tudtam a lábamon megállni, mert folyamatosan csúszott kifelé, ettől aztán olyan lett a produkció, mint mikor a Mojszejev együttes táncosai olyan gugolásból kilengős lábú orosz táncot járnak. Hát nagy nehezen függőlegesbe sikerült hoznia, de ezenközben drága édesanyám, aki kijött a teraszra, azonnal fogta az adást, hogy mi történik a kapu előtt és vészkiálltásokba tört ki, amitől az is minket nézett, aki egyébként normálisan bandukolva igyekezett hazafelé! Jó kis móka volt... annak aki nézte!!!!













5 megjegyzés:

  1. :D Mókás látvány lehettetek. Azért remélem, semmi komoly sérülés nem lett belőle.

    Egy népi bölcsesség tükörjég esetére: Tessék egy régi, már nem használatos bő zoknit húzni a cipőre, akkor úgy tapad, mintha homokot szórtak volna a jégre. Bori pont tegnap látott egy idős bácsit az utcánkban így közlekedni. Csak mosolygott a sok óvatosan csúszkáló közlekedőn, ő pedig lazán sétált el mellettük.

    VálaszTörlés
  2. Bocs Béjbi, és remélem nem fáj meg minden, de ez nagyon vicces volt :))
    Nálunk most egy centis hóréteg fedi a tükörjeget, én ki sem megyek, iskolák zárva, így itthon bandázok a fiúkkal, így tuti megúszom legalább a mai napot, mert kori nélkül én is csak esni tudok.
    A Peti által javasolt zoknis variáció nálunk is dívik, tegnap a titkárnőnk úgy jött dolgozni, de aztán elfelejtette levenni :)

    VálaszTörlés
  3. Hát a térgyem az a duplája és élénk szivbárvány színekbe tündököl, azé menni tudok!!! De nem akarok!!! Pláne nem a jégen!!!
    Zokniscuccos variáció az jó, csak nem volt nálam, illetve volt, csak a lábamon!!!!:-))

    VálaszTörlés
  4. Hát bocsánat, nagyon sajnálom a térgyedet, meg téged is, de láttalak magam előtt, miközben olvastam, és én ollllyan jót mulattam:)) Én sem lettem volna különb a helyedben, amilyen béna vagyok a jégen:))

    Timi

    VálaszTörlés
  5. azért a józan parasztésszel kreált "népies talpontartót" még kiegészíteném az alábbi urbánus megoldással is: http://www.beneco.hu/index.html

    kinek-kinek kedvére.
    :-)

    és aztán jöjjön a mámorító tavasz!

    VálaszTörlés