2009. április 3., péntek








Hát kezdjük belakni a kalitot. Tegnap, mire hazaértünk, Sámi már úgy üldögélt benne, mintha mindig ott lakott volna. Kinyitottuk az ajtót, akkor szép komótosan felkecmergett az ajtó tetejére és ott üldögélt a legnagyobb nyugalommal. Csak ültem, néztem és elemi erővel törtek fel bennem az emlékek, amikor Géza magyarázta, hogy ugyan nem olyan népszerű madár, mint a jákó, mégis higyjem el, jobban járok vele. Kevésbé stresszes, nem kap idegbajt, ha valami változik körülötte, elfogadja és hozzá is szokik. Aztán eszembe jutott Cicero esete is. Cicero egy rendkívül eszes és intelligens jákó. A gazdái új lakásba költöztek és úgy gondolták, megörvendeztetik őt is egy gyönyörű, új kalittal. Innen datálódik a pálfordulás..... Cicero teljesen kezelhetetlen, csípős madárrá változott és bár a gazdái egyáltalán nem akartak megválni tőle, mert még így is nagyon szerették, mégis valami elszakadt közöttük, amit talán már soha nem lehet helyreállítani vagy legalább is nagyon nehezen. Szóval YYUUUPPPPPPPPPIIIIIIIII!!!!!! A kalit projekt teljesen jól müködik, annyira jól, hogy a jövő héten Csibészkéék is új kecóba költöznek, mert rendelünk nekik is egyet!!!!!
Csibiék hamar rájöttek, hogy Sámson feje felett találják "Semiramis függőkertjeit", ahol baromi jókat lehet randalírozni, kaja-pia is van a tálakban, ezért aztán nem kis meglepetésünkre átreppennek és ott bandáznak. Nincs is ezzel baj, csak ha le akarnak mászni a kalit oldalán szembe találják magukat a várúrral, aki azért már növöget, komolyodik és úgy van ezzel a dologgal, hogy "My house is my castle!" és erőst neheztel a hivatlan látogatók megjelenésén, konkrétan odavág egyet, ami ahhoz is vezethet, hogy némi ütés-váltás bonyolódik Csib és közte. Ezt viszont nem akarom, legyen hát nekik is saját váruk!!!:-))
Tegnap Csib kezdett mászogatni lefelé, de elvettem, ne verekedjenek össz. Ezen aztán annyira megsértődött, hogy elkezdett morogni, én meg pusztán csak pedagógiai megfontolásból visszatettem őt a saját kalitjára, morogjon ott a kistesó!!! Ő viszont annyira megsértődött, hogy hátat fordított és az este hátralévő részén büntetésből nem kommunikáltunk! :-)) Zizike viszont , ahogy mászkáltam a kalitok között tőle szokatlan módon felkéredzkedett a vállamra, aztán le is ültünk, felmászott az ujjamra és odatartotta a fejét meg a hátát egy kis simire. Ennek kapcsán morfondírozgattam róla, hogy bizony a kisasszony erősen változik itt az idők folyamán. Régen olyan volt, mint egy kis sündisznó, ha megsimogattad, azonnal a tüskéivel védekezett, a minimum volt, hogy jó erősen megfogta a kezedet. Decemberben múlt egy éves, a helyét a rangsorban már kiharcolta, igaz hogy csak a Sámigyerek van alatta. Mégis, talán egyre jobban kezd lenyugodni, kedveskedni a maga módján. Most, amikor nekiállt az arcomat megkurkászni, nem állítom, hogy nem kezdett el a víz folyni a hátamon, hogy mikor kap bele az arcomba, de erről szó sem volt. Még motyogott is hozzá valamit, abszolut látszott, hogy szeretettel közeledik.
Zizi egy egészen különleges egyéniség. Ő jól kijön Sámival is, bár az teljesen látszik rajta, hogy Sámson a rangsorban alatta van. Pofátlanul bemászott hozzá a régi kalitba is és jól belakmározott a gyümölcséből, amit Sámson természetesen megengedett neki. Szóval jól kijön a fiúkkal, talán egyedül Dániellel vannak problémái. Az öreg kutya mérhetetlen jóindulattal kezeli a tollas népeket. Még azt is megengedi nekik, hogy a kosarán ugráljanak, mikor ő is benn fekszik és bele ehetnek-ihatnak a táljaiba is. Csibészkével szinte barátinak mondható a kapcsolata, Csib az egyetlen, aki rá is ugorhat, mikor ott fekszik, mert nem bántja. Állnak sokszor egymás előtt, Dániel odadugja az orrát, Csib pedig kurkászni akarja , csak azt nem szereti, hogy Dani időnként képen nyalja, fújjjjjjj, az a nagy nyálas kutya....!:-)))))))))))))))
Zizi kapcsolata Dániellel mindennek mondható, csak felhőtlennek nem!!!! Valamiért ki nem állhatja, ha csak közelebb vannak egymáshoz, már fújja fel magát és a csőrét előre tartva, mint Don Quijote a szélmalmok ellen,dugóhúzóként rohan neki Daninak. A kutya régebben még elkövette azt a csacskaságot, hogy a merő jóindulatból lehajolt, hadd lássa az a kis lökött fruska, hogy ő bizony nem bántani akarja, de mikor már 2x vagy 3x belecsípett az orrába, onnantól ugyan le nem teszi a fejét a kis bigéhez!!!! Ellenben áll előtte, mint a cövek, Zizi meg néz felfelé három emelet magasra , bár ő még ettől sem retten el...... ilyenkor kinyitja a szárnyait, amit azért tesz, hogy még nagyobbnak látszódjon és megrémissze (ha-ha-ha) az előtte álló Gólemet. Ennek többnyire az a vége, hogy Gólem tudomást sem vesz róla és akkor a pipi mérgében jól belecsíp az öregúr lábujjába aztán usgyi, elrohan!:-))) Eleddig a legnagyobb attrakció, amit Dániel segítségével előadott az volt, mikor mérgében ráugrott az öreg kutya hátára, aki ettől úgy megijedt, hogy vágtatni kezdett kifelé a szobából, a hátán a "nagyhatalmú sündisznócskával" olyan volt mint Mackó bácsi, mi meg csak vinnyogva röhögtünk mert képtelenek voltunk haragudni Zizire!!!!:-))) Ő ilyen kis öntörvényű, nekem sokszor Katus, a saját fiókám jut eszembe róla, ő is csak egy akaratot ismer és az a sajátja!!!!:-)) De azért imádnivaló csibe!!!!!:-))))
Kijárunk már a kertbe is. Három madárral azért ez nem nagyon egyszerű, de meg kell szokják, hogy alkalmazkodjanak egymáshoz. A hétvégén, ha az idó ilyen marad, kirakom napozni őket, azt nagyon szeretik, közben nézegetik a vadmadarakat, kicsit üvöltöznek is nekik, de így a szomszédok is értesítve lesznek, hogy a madaraink, hála Istennek, nagyon jól vannak!!!!!:-)))


1 megjegyzés:

  1. Mikor kell konrollra mennetek? Nagyon örülök, hogy a kicsi rakétaseggűek is kapnak új házat. Igy az igazságos. Sámi régi háza elkelt már?

    VálaszTörlés