2009. július 20., hétfő

Hírecskék...

Azért a fiúkról is írok egy keveset.....:-) Nagyon bejött nekik az új játszótér, amit Józsi átalakított. Jó maszív lett, lehet bátran tologatni, kíválóan tisztítható az alsó tepsi és nem utolsó sorban - köszönhetően a villás ülőrúdnak - jól el tudnak különülni, ha mindketten rajta ülnek. Azért Sámi, a kis kópé megviccelte Csibészkét. Sámson ült felül és egyszer gondolt egyet, kinyitotta a szárnyait, mint egy denevér (a nemesnek különösen nagy szárnya van, a felnőttek szárnyfesztávja a 70 cm-t is elérheti) és hirtelen rákiabált Csibészkére, hogy "Húúúúú!" . Szegény Csibikém úgy megijedt, üvöltött egy nagyot és mint akit puskából lőttek ki elrepült az előszoba felé, pedig igen utál repkedni, úgy szedtem onnan össze, olyan slunggal repült, hogy mikor lelandolt még vagy fél métert csúszott előre. Jól össze is szidtam a nagyot és bezsuppoltam a kalitba. De azért ha megteheti, hogy lök egyet Csibin, hát meg is teszi, hiába no, a legszebb öröm a káröröm, de azért ha észreveszem, akkor többnyire Csibi az aki utoljára nevet!!!!:-)
Igaziból féltékenyek is egymásra, különösen Sámson tud dührohamokat kapni, ha látja hogy Csibi ül rajtam. Viszont a durvaságot írmagjában elfolytom, mehet be a büntikalitba és marad egyedül a szobában. Olyankor először mérgében nekiesik a magostálnak és a szélrózsa minden irányába szétszorja morogva, dühöngve a magokat, aztán többnyire lehiggad és megint a régi lesz. Érdekes módon azonban a kishullámosokat egyikük sem akarja bántani. Az egy próbálkozása Sáminak volt még az elején, mikor azt hitte a vacsit tálaltam fel neki. A kicsik sem félnek tőlük, ha mind a 4 a konyhában van, akkor is mondják a magukét, talán az elején hallgattak el rémülten, ha a nagyobbak is ott voltak, azóta nem nagyon foglalkoznak velük.
A legnagyobb zsuga pedig ha Rebeka ott van. Ebédnél a nagyok is kapnak kis tálban levest vagy főzeléket, mert különben sóbálvánnyá merevedve vagy éppen lelógva kalitról, bárhonnan, lesik, hogy mi lehet az a csudálatos és mennyei manna amit Rebeka eszik és átszellemült fejjel falják, ha pedig dinnye a menu és gyakran az, akkor ahogyan a magokat kiszedem a kislány dinnyéjéből, vágok még hozzá egy kis húst és ők is kapnak belőle uzsonnára, alul pedig Dániel ül és ha valaki elpottyant egy falatkát is azonnal felporszívózza, teljesen mindegy hogy gyümölcs, mag vagy egy kis kenyér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése