2010. január 12., kedd

Legyen vagy ne legyen........

Állandóan ezen jár az agyam. Beszéltem már olyan holland madarász ismerősömmel, akinek 6 nemese van, beszéltem olyannal is aki két hímet (halmahérát és salamon-szigetekit) tart együtt. Érdekes fickók ezek a nemes hímek. Tulajdonképpen mindenki azt mondja, hogy az teljesen természetes, hogy a hímek igen jól kijönnek egymással, még az is előfordul, hogy összebútoroznak egy kalitba. Ez valszeg onnan adódik, hogy a természetben sem élnek együtt a tojókkal úgy, mint azok a papeszok, akik életre választanak párt maguknak. Előfordul ugyan, hogy kardoznak a csőrükkel, de az is hogy etetik egymást. Hát a lecke jól fel van adva..... Nem is gondolkodtam volna, azonnal nemet mondanék erre a dologra, ha nem Máthé Józsi által nevelt madárról lenne szó. Józsi más tészta, hihetetlenül lelkiismeretesen neveli a fiókákat, a tény, hogy a madárkát ő neveli, már garancia arra, hogy biztosan szelid kiskrapek lesz. Csak hát meg kell még beszélnem a családdal is.... meg kitalálni, hogy hol lakjon az új srác, hogyan helyezzem el a kalitokat... szóval fő a fejem .... na majd meglátjuk. Mindenesetre pénteken elmegyek Józsihoz és megtekintem a kis Bocit, bár tartok tőle, hogy az lesz a vesztem.

10 megjegyzés:

 1. Hehehe, nincs már itt mit eldönteni úgy tűnik. Ebbe a kis bocikába fényképen keresztül is beleszeret az ember, a személyes találkozást nyilván már nem lehet megúszni adoptálás nélkül. Már alig várom, hogy ezt a történetet Laci előadásában hallhassam :)

  VálaszTörlés
 2. Te csak ne jómájuskodj, barátném, inkább szorítsál, hogy a nagy fehér törzsfőnök beadja a derekát. Gondolom, újfent meg kell ígérnem, hogy ez az utolsó, soha többet nem jön új madár!!!!:-))))

  VálaszTörlés
 3. Végül is még csak 4 madárnál tartunk, mi ez Csilla állatkertjéhez képest!!!!:-)))

  VálaszTörlés
 4. :)))
  Jaj, de izgulok:)) Na meg irigyellek is, nem kicsit!:))
  Szurkolok Nektek nagyon:))
  Amugy mar en is elkezdtem puhitani az uram, hogy csak meg 1 utolsot, mert harom a magyar igazsag... ;DD

  VálaszTörlés
 5. Tenyleg Mizoka, es mi lesz a nappapagaj-vagyaddal?:))

  VálaszTörlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 7. Hajráááá :-)))))
  Üdv és sok szerencsét a puhításhoz:
  Dávid

  VálaszTörlés
 8. Nappapagáj vágy egyelőre törölve. A két sapis olyan hangzavart képes csinálni, mintha hangos aratingám is lenne!!!!:-))

  És mi lesz majd az a bizonyos utolsó???? Melyik típusra gondoltál????

  VálaszTörlés
 9. Hangos aratinga????? Na nehogymár :)
  Gratulálok, most már nem csak papagájod Bocid is van :)

  VálaszTörlés
 10. Szia, Gabriellától kreatív blogger díjat kaptam, olyan embereknek szeretném továbbküldeni akik szebbé teszik a hétköznapjaimat. Mivel Te ilyen ember vagy, így megtisztelnél, ha elfogadnád.
  Indoklásomat a blogomban olvashatod :)
  Csók

  VálaszTörlés