2010. január 12., kedd

Legyen vagy ne legyen........

Állandóan ezen jár az agyam. Beszéltem már olyan holland madarász ismerősömmel, akinek 6 nemese van, beszéltem olyannal is aki két hímet (halmahérát és salamon-szigetekit) tart együtt. Érdekes fickók ezek a nemes hímek. Tulajdonképpen mindenki azt mondja, hogy az teljesen természetes, hogy a hímek igen jól kijönnek egymással, még az is előfordul, hogy összebútoroznak egy kalitba. Ez valszeg onnan adódik, hogy a természetben sem élnek együtt a tojókkal úgy, mint azok a papeszok, akik életre választanak párt maguknak. Előfordul ugyan, hogy kardoznak a csőrükkel, de az is hogy etetik egymást. Hát a lecke jól fel van adva..... Nem is gondolkodtam volna, azonnal nemet mondanék erre a dologra, ha nem Máthé Józsi által nevelt madárról lenne szó. Józsi más tészta, hihetetlenül lelkiismeretesen neveli a fiókákat, a tény, hogy a madárkát ő neveli, már garancia arra, hogy biztosan szelid kiskrapek lesz. Csak hát meg kell még beszélnem a családdal is.... meg kitalálni, hogy hol lakjon az új srác, hogyan helyezzem el a kalitokat... szóval fő a fejem .... na majd meglátjuk. Mindenesetre pénteken elmegyek Józsihoz és megtekintem a kis Bocit, bár tartok tőle, hogy az lesz a vesztem.

10 megjegyzés:

  1. Hehehe, nincs már itt mit eldönteni úgy tűnik. Ebbe a kis bocikába fényképen keresztül is beleszeret az ember, a személyes találkozást nyilván már nem lehet megúszni adoptálás nélkül. Már alig várom, hogy ezt a történetet Laci előadásában hallhassam :)

    VálaszTörlés
  2. Te csak ne jómájuskodj, barátném, inkább szorítsál, hogy a nagy fehér törzsfőnök beadja a derekát. Gondolom, újfent meg kell ígérnem, hogy ez az utolsó, soha többet nem jön új madár!!!!:-))))

    VálaszTörlés
  3. Végül is még csak 4 madárnál tartunk, mi ez Csilla állatkertjéhez képest!!!!:-)))

    VálaszTörlés
  4. :)))
    Jaj, de izgulok:)) Na meg irigyellek is, nem kicsit!:))
    Szurkolok Nektek nagyon:))
    Amugy mar en is elkezdtem puhitani az uram, hogy csak meg 1 utolsot, mert harom a magyar igazsag... ;DD

    VálaszTörlés
  5. Tenyleg Mizoka, es mi lesz a nappapagaj-vagyaddal?:))

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Hajráááá :-)))))
    Üdv és sok szerencsét a puhításhoz:
    Dávid

    VálaszTörlés
  8. Nappapagáj vágy egyelőre törölve. A két sapis olyan hangzavart képes csinálni, mintha hangos aratingám is lenne!!!!:-))

    És mi lesz majd az a bizonyos utolsó???? Melyik típusra gondoltál????

    VálaszTörlés
  9. Hangos aratinga????? Na nehogymár :)
    Gratulálok, most már nem csak papagájod Bocid is van :)

    VálaszTörlés
  10. Szia, Gabriellától kreatív blogger díjat kaptam, olyan embereknek szeretném továbbküldeni akik szebbé teszik a hétköznapjaimat. Mivel Te ilyen ember vagy, így megtisztelnél, ha elfogadnád.
    Indoklásomat a blogomban olvashatod :)
    Csók

    VálaszTörlés