2010. április 9., péntek

Ez nem lesz vidám bejegyzés.......

Most már túl vagyok a nehezén! Nem erre számítottam és először nagyon is a padlóra lökött. Volt egy rémületes délutánom és estém. Aztán, hogy ezt szoktam, megráztam magam és elkezdtem normálisan gondolkodni. Noi is besegített pár mondattal. Hát akkor nézzük a kőkemény tényeket:


Csütörtökön vittem a két zöld fiút orvoshoz. Sámsonnak ugye, mint tudjátok, májzsugora van, a fene se tudja hogy mért, ezen már nem is érdemes rágni magam. Van és kész.... Tavaly ősszel derült ki, először Legalont kapott, később kiderítettem, hogy ennek az alapanyaga a máriatövismag és azóta ezt eszi, már több, mint 1 egy kilőt megevett. Szereti, jó kis olajos mag.


Mózest pedig a púpja, lába , szárnya miatt vittem magammal.


A doktor jól megvizsgálta őket, volt röntgen, vérvétel , minden, ami milyenkor dukál. Közben pedig pár medikus, akik rohamléptekkel jöttek és az volt az első szavuk, hogy itt van-e még a nemes papagáj, mert hát az egy csoda. Szerintem is, de ezt nem osztottam meg velük! Csak ott üldigéltem és vigyorogtam, mint a pék kutyája a meleg bucira, hogy hát tényleg, más is ennyire oda bír lenni ezekért a nemes fiúkért.


Aztán jött a hidegzuhany..................


Minden vizsgálat lezajlott, már az eredmények egy részéért mentem vissza. De a doki valahogy nem olyan volt, mint szokott, nagyon komoly volt, túlságosan is az. Én Molnár doktorhoz járok. Ő mindig kimondja amit gondol, nem egy nyáladzós típus Én pont ezt szeretem benne. Szóval az a helyzet, hogy Mózes gerincén nagyon durva a görbület. Most a 6.hónapban csontosodik a gerince, ha az idegek kizáródnak, iszonyú fájdalmak között lebénulhat és onnan már csak egy dolgot tehetek........ :-( Sámson mája szépen növekszik, de sajnos egy kis fémdarab látszik a röntgenen, ami azt jelenti, hogy lenyelt valami fémet, szerintem a mellényem cippzárjának a felső fékét és ez bizony gond, mivel nehézfém mérgezést kaphat tőle. Most az a kérdés, hogy vajon a fém már a bélrendszerben van vagy a gyomor-zúzógyomor részen. Ha ott, akkor a helyzet gatyás, mivel elég sokáig el bír ott tanyázni, ami alatt a szervezet szépen szívja fel a mérget. Csak álltam ott és próbáltam ésszel felfogni amit mondd........ annyira igazságtalan az élet, ismerek embereket, akik sajnos a töredékét nem ügyelnek annyira a madaraik tartására mint én, van amelyik bead neki egy almát és amíg az tart, akár napokig is, addig bizony semmi egyéb gyümölcsöt nem ad neki, én szóltam rá, hogy mégis ezt hogyan képzeli és azóta kap a madár többféle gyümölcsöt és zöldséget. Na, annak a madárnak a világon semmi baja nincs..........
Hát most itt tartunk. Illetve tegnap újfent beszéltem Molnár dokival, mert a májfunkció eredménye után érdeklődtem. Az a helyzet, hogy szinte tökéletes a mája, hála a jó Istennek, teljesen rendbe jött és a doki gratulált, mert azt mondta, úgy érzi, nagyon benne van a kezem, hogy néhány hónap alatt ilyen szépen helyre jött. Hát ha nem lenne ott az a kis fémecske, bizony büszke is lennék magamra, de így............ hiszen én nem vettem észre hogy a zippzárral mókol és közben szépen megeszik belőle egy szemet.:-(
Móziról is beszéltünk ismét. Kérdeztem, hogy mit javasol, mozogjon sokat, repkedjen vagy inkább pihengessen. Azt válaszolta, hiába mondja hogy repkedjen, hiszen nem tud. Mózes pedig tud repülni, válaszoltam. Nem repül sokat és rosszul landol, de bizony reggelenként ő az első, aki odarepül a vállamra, hogy felügyelje a zöldésgaprítást, igaz, néha a fülembe kapaszkodik, de istenem..... nem kell olyan nyafogósnak lenni...:-) Szóval azt mondta, mozogjon olyan sokat, amennyit csak tud és bír, ez mindenképpen jó jel lehet, bár a dolog nagyon kétesélyes egyelőre.....
Hát így vagyunk. Csütörtökön délután és este jól kibőgtem maga, aztán úgy döntöttem, lesz ami lesz, de én mindent megpróbálok velük és nem temetem hanem meg akarom gyógyítani őket. Mindent bevetek, az agykontrolltól kezdve bármeddig elmegyek, hogy egészségesek legyenek, annyira imádom ezt a két gazembert, annyi mindenen átmentünk már együtt, nem adhatom fel és ők sem. Géza is ezt mondaná és biztos vagyok benne, hogy onnan fentről segíteni fog.


4 megjegyzés:

  1. Már telefonálni akartam, mert vészesen hallgattál és ez Nálad rosszat jelent. Sámsonnál remélem spontán fog távozni a fém. A múltkor a PL-en olvastam egy fémmérgezésben szenvedő kakadúról,akit sikerült rendbe hozni. Ő rengeteg fémet nyert zipzárból. Csak fel a fejjel!!

    VálaszTörlés
  2. Én is most olvastam a PL-en, idemásolom. Bár lehet, hogy már olvastad.
    metikus


    Hello !
    Az is lehet,hogy mivel az agyag savas kémhatású, lehet hogy olyankor fogyasztják,amikor valami nehezebben emészthető dolgot esznek.Az agyag köztudottan nedvesség(ebben az esetben nyál)hatására felpuhul és egészen krémszerűvé válik !Azt is tudjuk,hogy a madarak néha toxikus dolgokat is megesznek és lehet hogy ezzel semlegesítik a toxin hatását !Én keramikusnak tanultam de nem dolgozhatom az agyaggal , mert könyékig ekcémás kiütésekkel leszek tele tőle,ami nagyon csíp és eléggé fájdalmas is !Az Aráknak viszont a Csilla által említett sóbevitel mellett lehet hogy bizonyos nehezebben emészthető(pl lúgos ) dolgok elfogyasztása után segít az emésztőrendszer kémhatásának helyreállításában !Biztosan észrevettétek,hogy az Arák is nagyon alaposan megrágnak mindent amit esznek , így nem hinném hogy a zúzógyomruknak szüksége lenne ilyenfajta segítségre , csak speciális esetben !Nem tudom hogy emlékeztek-e arra a Kakadura,aki megevett vagy 18db rézzippzár fogacskát !Idővel leverté vált,nem evett mert a fémmérgezés tünetei már jelentkeztek !A tulajdonosok elvitték a madárkát Dr.Beregihez , aki megröntgenezte és egyértelműen látszottak a kis fémdarabok a begyében.Muscosan beadandó injekciót írt fel a fémmérgezés semlegesítésére és finom pici kavicsokat kellett keverni a madárka ételébe,ami aztán kíméletesen segített kiürülni a fémdarabkáknak!A madárka székletét fel kellett fogni valamilyen módon,aztán minden nap ment az "aranymosás",hogy kiderüljön hogy mennyi rézdarab ürült ki a madárka begyéből !Ha jól tudom,azóta mát szerencsére jól van a Kakadu !Én nagyon szorítottam neki is,mint minden madárkának,akiről ,itt vagy máshol azt hallom hogy beteg !

    VálaszTörlés
  3. Drukk-drukk-drukk, dehát úgyis tudod. Mózi szerintem túlélőnek született, Sámson remélem kikakálja és végre egy kicsit nyugisabb időszak jön. Ezt kívánom. Cupp

    VálaszTörlés
  4. Köszi Grincike!!!! Igyekszem.....

    Bea!Köszönöm szépen! Már péntek óta nyomom neki a grittet, mindenbe: gyümölcsbe, zöldségbe, kásába, magba. Én is olvastam a cikket. A dokival is beszéltem erről, posztolok is majd egyet a témáról, mert ez állandó vita alap, hogy kell vagy nem kell és ha kell akkor mi kell, kavics vagy gritt.

    Barátném! Persze, hogy tudom! Csak ez a tehetetlenség, ettől nagyon ki tudok akadni.

    VálaszTörlés