2012. május 30., szerda

A csíny letudva.......

Húúúúúhh, hát ez a tegnapi nap!!
Nem is tudom részletesen leírni, emésztenem kell nekem magamnak is.
A lényeg, hogy Zebi a kezemre lépett mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, csípkedés és minden egyéb durvaság nélkül, aztán rátelepedett a térdemre és lehajtott a fejét, hogy simogassam. Itt azért elgondolkodtam egy pillanatig, hogy hátha ez a régi, jó kis jákótrükk, amit nagy előszeretettel vetnek be a szürkék. Mégis odanyúltam, mert ha nem, akkor gyakorlatilag beismerem, hogy félek tőle. Nem csípett meg, hosszan és nagyon finoman vakargattam a nyakát és a kis fejét. A telefonon épp N-val beszéltem, mikor ez történt. Istenem, megcsináltuk és szűk két hét kellett hozzá!!!!
Nagyon megható pillanat volt! Zebi elfogadott gazdájának és ugyan én fel voltam rá készülve, hogy akár hónapokig is eltarthat ez a barátkozás, ő úgy döntött nem vár tovább és ezt jelzi is....... ! Az érti ezt igazán, aki valamelyest tisztában van a jákó (különösen egy 8 éves jákó) természetével, jellemével. 
N. a telefon másik végén sírt és nekem is kicsordult a könnyem .............  Isten hozott Zebi, most már teljesen otthon érzed magad nálunk!!!!:-)


Kedves N!


Az előbb, mikor ezt a posztot írtam megint elérzékenyültem. 
Szeretném megköszönni Neked, hogy ilyen hihetetlenül jó fej kis madarat neveltél Zebiből, mert tudnod kell, hogy ez mind a Te érdemed. Én ehhez maximum a türelmemet és a szeretetemet tehettem hozzá, ezekkel azonban Zebi akarata nélkül semmit sem értem volna el, különösen nem  ennyire rövid idő alatt. 
Az, hogy ilyen hamar beilleszkedett, megbarátkozott velünk ez mind-mind a Te nevelésed. Zebi hiába volt egyke, nem sérült a lelke (és sajnos sok egykén tartott jákónak az), nagyon karakán, jó fej kismadár.
Kívánom, hogy ha ekkora áldozatot hoztál, hogy lemondtál arról, akit ennyire szeretsz, akinek ilyen felelősen viselted a gondját, sikerüljenek a terveid és váljanak valóra az álmaid!
Természetesen mindig nyitva áll az ajtónk, ha találkozni szeretnél Zebulonnal és a továbbiakban is írok róla és csinálok képeket, hogy a távolból is tudd, hogyan alakul az élete itt nálunk a csapatban.
Köszönöm mégegyszer, hogy megajándékoztál ezzel a kis gyöngyszemmel!!!!


Szeretettel


Hunyadi Kati

5 megjegyzés:

  1. Tyű! Ez aztán a szép eredmény. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, főképpen Zebi nevében, hiszen ez az ő döntése volt.:-)

    VálaszTörlés
  3. Jajhátmár, nem ér hajnali 11-kor megbőgetni az ember lányát! :)
    Nagyon örülök, sok-sok boldog évet kívánok nektek!
    z.

    VálaszTörlés
  4. Sok boldogságot nektek! És csak így tovább, soha rosszabbul!

    Csilla, Királyfi és Gyöngyös

    VálaszTörlés
  5. Kedves Kati!

    Kicsit megkésve, de erre muszáj reagálnom :)!
    Zebi valóban egy gyöngyszem, mindkettőnk életében. Ő az első pillanattól kezdve ilyen volt, bármilyen akadály jött, tökéletesen alkalmazkodott hozzám.Sokat gondolkodtam az egészen... de most úgy érzem, hogy ez a helyzet kicsit sok lenne neki, néha még nekem is az :)...
    A mai napig kicsordul a könnyem ha az első "csíny" eszembe jut :), hiszen fültanúja voltam :) Büszke vagyok Rá, magamra és Rád is, hiszen Ő lehetne bármilyen kiegyensúlyozott madár, ha nem a megfelelő kezekben lenne.
    Te megnyertétek egymást, én pedig Téged! Köszönöm!!

    Szeretettel:
    N

    VálaszTörlés