2009. április 25., szombat

Csajos péntek










Hát ezután már ez így lesz. Kettesben járunk Kygáékhoz, Rebeka és én. Később, ha már összeszoktunk jöhet velünk valamelyik tollas gazember is. Kygáék unokája márciusban volt 2 éves. Úgy reméljük Katival, hogy a lányok összebarátkoznak és nagyon jól eljátszanak egymással. Programokat is tervezünk így négyesben.
Rebeka 17 hónapos, beszélni még ugyan nem beszél, de tökéletesen megért és megmutat mindent. Tekintve, hogy Sámson is ilyen későn érő tipus és az ő szótára a HÁÁÁÁ kifejezésre korlátozódik, szinte semmiség megértenem Rebekát, aki viszont a Hmmmmmm hangokat haználja mindenre.
Ugyan a nagyanyja vagyok, de mégis azt hiszem mindenféle elfogultság nélkül kijelenthetem, hogy rendkívül jól neveli az anyukája. Boldog, nevetős, vidám kicsajszi, öröm vele lenni. Igyekszem betartani azokat a szabályokat, melyeket a szülei szabnak, de nem is esik nehezemre, mert teljesen normális dolgok ezek. Nem vagyok az a csokival tömős, mindent ráhagyó nagymama. Vallom, hogy szabályokra igenis szükségük van a gyermekeknek is, persze nem arra a lelketlen porosz nevelésre gondolok. Azt tapasztalom, hogy ha épelméjűen elmondom Rebekának, hogy mit miért nem szabad, akkor veszi az adást és meg is érti. Őszintén szólva azért nem igazán értem azokat a szülőket, akik mindent ráhagynak a gyerekekre és a végén egy hisztis, üvöltős és követelőző kis Napoleonnal élik le az életüket. Nincs abban semmi öröm, sem a szülőnek sem a gyereknek.
Igaziból én is izgatott voltam, ezelőtt még sosem voltunk kettesben sehol. Attól is féltem, mi lesz, ha egyszerűen el sem akar majd velem jönni és szégyenszemre kulloghatok el egyedül. Aztán gondoltam egyet, hiszen az úgy van, hogy csak az a gond, amiből mi azt csinálunk. Mentem hát, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne!!!:-) Szépen összeszedtük a motyóját, mondtam hogy köszönjön el anyukájától és elindultunk. Betettem a kocsiba és mentünk Katiékhoz, ahol már Dorka várta. Sima ügy volt, ment minden mint a karikacsapás!!!!:-)))
A kezdeti félszegség hamar elmúlt és játszogattak Dorkával. Kati pedig....... hát ő még a hétfejű sárkányt is meg tudná szelidíteni, elég ha rámosolyog a kedves és meleg szemeivel, már feltámad a bizalom!!!!!!!
Hamar eltelt az idő, indultunk hazafelé, közben beugrottunk és megnéztük a papát, 1/2 8-kor pedig átadtam Rebekát épen és egészségesen az édesanyjának!!!! Szuper nap volt!!!!
Csináltam képeket is róluk és Kygáék kis házi botanikuskertjéről is!!!!!:-))

1 megjegyzés:

  1. HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, énisénisénis akarok!
    Szerintem a két kis csaj nagyon jól meglesz, ez ám a jó kis többgenerációs csajbuli.
    Hmmmmmmmmm? HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

    VálaszTörlés