2010. március 1., hétfő

Szösszenetek

Tegnap neki készültem Mózes etetésének. Bevittem a tápot, fecskendőt, szalvétát, mindent. Ilyenkor kiveszem, ő fenn ül a kalit tetején, ha meglátja a poharat, már koldul is. Akkorára nyitja a csőrét, mint a cethal, nem is lehet mellé tenni a kaját. Szépen elkezdtem etetni, egy....... majd mégegy fecsi..... ilyenkor Sámi 20 centire ül tőlünk, magyarázom neki, hogy a kicsit meg kell etetni, mert éhes, csak úgy mint egy gyereknek. Most azonban egyszer csak odajött, nagyon finoman odanyúlt az ujjaimhoz, amivel a kicsi fejét tartottam és el akarta húzni........ azóta is azon gondolkodom, hogy mért.......... félt, hogy bántom a kicsit vagy inkább ő akarta volna megint megetetni???????????????? Érdekes dolgok ezek, szeretnék néha belelátni abba az okos kis fejébe!!!!!!:-))))
Odatotyogott a pohárhoz, amiben a táp volt (bár mindig megkínálom a fecskendővel, de attól sikitófrászt kap) és lassan, óvatosan belekóstolt, hogy mi a csuda lehet abban a pohárban. Nem ízlett neki, otthagyta, de én olyan jót mosolyogtam rajta!!!!!:-)))
Napjában többször is odamászik a kicsihez és ha máshogyan nem megy, rácson keresztül is megeteti.
Hát így vagyunk............................................:-)))

4 megjegyzés:

  1. Érdekesek ezek a nemesek! Láttam egy videót róluk, abban volt, hogy a tojók (jó nagy ribik), hagyják etetni magukat bármelyik hímtől, de párosodni csak egyel hajlandóak. Így becsapják a hímeket akik buzgón etetik őket. Ez a viselkedés (állítólag) egyedülálló a madarak világában.

    VálaszTörlés
  2. Nem olvastad a nemes blogomon, hogy náluk ez a módi????? Azon a filmen a tojót 7 hím eteti!!!
    Nem is bútoroznak össze a hímmel, csak a párzási időre, de aztán mikor a fiókák kikelnek, a hímek akor is el-el tünnek, ha pedig kirepülnek a fiókák, akkor vége a románcnak is.

    VálaszTörlés
  3. Micsoda boldogságot hoztál Sámson addig is teljesen boldog életébe! Gondoltad volna előre?

    Az lesz még izgalmas, amikor Mózi kamaszodik majd.

    Ulaiva

    VálaszTörlés
  4. Magam sem gondoltam volna, de örülök, hogy jól elvannak.
    Hát az tényleg izgalmas lesz, amikor Mózes a kamaszkorát éli, most lettünk túl Sámién, az sem volt piskóta!!!!!:-)))

    VálaszTörlés