2012. július 11., szerda

Az az újság, hogy nincs újság. Bár ez is jobb a rossz híreknél. Akkor most én csak úgy mesélek, mert azért ahol ennyi tollas él, ott mindig történik valami.....:-)
Teljesen szimplán telnek a napok, a hőség már mindenki agyára megy. Reggel, munka előtt fürösztök, aztán ha haza értem akkor is. Sámi és Morzsi már rohannak előre, ha meglátják a flaskát a kezemben. Csibiék beugranak a kis jacuzzijukba és minden nap megfürdenek. A jákók továbbra sem kedvelik a vizet, de a meleg miatt a fejük fölé küldök azért néhány párafelhőt, amit a Pipi általában a "Bolond vagy!"  megállapítással jutalmaz.:-)
Vasárnap Morzsi önkényes lakásfoglalóként becuccolt Sámihoz és az Istennek sem akart onnan kijönni. Végül úgy oldottam meg a dolgot, hogy Sámit tettem át Morzsi kalijába és béke lett. Kedden este azonban visszacseréltük a kecókat, legyen rend, Sámi szereti a kis kuckóját, békésen elüldögél benne egész nap,  Morzsié nagyobb, mert ő állandóan mozgásban van. 
Nem tudom, írtam-e már, hogy rudat szeretnék cserélni Zebibaba kalijában. Hát nagyon nem egyszerű a dolog..... a tálak cseréje ehhez képest csak móka és kacagás volt....:-) Ha berakom az új rudat akkor a királyfi ezerrel kiteper, felül a kalit tetejére és semmi hajlandóságot sem mutat a bemenetelre.Elüldögél akár órákat is, többnyire én unom el, meg sajnálom is hogy éhen-szomjan ott kinn ücsörög. Kiszedem az új rudat és mondom neki, hogy "Menj be Zebikém!". Olyankor általában szép lassan bekecmereg, majd rám szól: "Nincs semmi baj!". 
Megoldottam a kalit takarítást is, mert szegényem kalitja már felháborító állapotban volt. Vasárnap késő délután mindegyiket kitoltam a teraszra és szépen kívülről lecsutakoltam az összeset. Zebit hagytam utoljára, látta, hogy egyik sem tépi le a kezemet, úgyhogy ő is hagyta szépen, hogy letörölgessem a rácsokat, így ezt a sarkalatos gondomat is kipipálhatjuk. Most már nagyon szépen viseli, ha ott kotorászok mellette, egyáltalán nem morog, sőt ha kinn ül az ajtón szépen tűri, hogy mellette nyúlkáljak be és cseréljem a tálakat.Igaz, hogy sosem kapkodok és mindig szólok neki, hogy most be fogok nyúlni. Nem morog egyáltalán, odasétál a kezemhez és ahogyan a kis filmen is látjátok, eljátszogat az ujjaimmal. Lekopogom, már 3 napja nem tépi össze az újságpapírját sem.  Ez nagy dolog, mert ezidáig sportot űzött belőle, hogy mire délután hazaértem az összes újság miszlikbe volt aprítva. Lehet, hogy hülye dolog, de én azzal kötöm össze, hogy azóta jár ki reggelente a kezemhez, sőt ma már kinn volt egy jó órát is, hagytam, hadd menjen amerre akar. Az ő tepsijét minden nap ki kell mosni. Most sikerült találnom egy helyet, ahol vehetek neki új tepsit, mert sajnos az egyik sarka el van repedve és ezért elég nehéz mosni, már csak azért is, mert nekünk csak zuhanyfülkénk van, nem tudom a kádba beállítani. Ezért aztán, mivel a konyhában egy hatalmas IKEA mosogatónk van, általában ott szoktam kipucigálni. Nagyon szívesen vennék neki egy nagyobb kalitot is, de a Suttogó már jó előre figyelmeztetett, hogy az ő kis életükben a legneccesebb dolog az ülőrúd és a kalit cseréje, úgyhogy egyelőre nem piszkálom ezzel. Tettem be neki viszont már 2 új játékot és azt érdekes módon jól viseli. Az első a karika volt, mostanra már fogja a lábával és rágja az oldalát. Nem ül bele, de egye meg a fene, ha rágni akarja, akkor rágja, csak foglalja el vele magát. A másik egy műanyag karika amiről szines láncok lógnak le. Na, ez tetszik neki. Óvatos duhaj voltam, mert egy hétre felakasztottam a kaliton kívülre, csak utána tettem be, de a gondolat jó volt, mert egyszer csak azt láttam, hogy lóg rajta fejjel lefelé, aztán meg fogja  a lábával és rágicsálja!! Jupii!! Zebi játszik, ez azt jelenti, hogy jól érzi magát!!:-)) 
Igazság szerint nagyon megszerettem őt a 2 hónap alatt. Sokkal rosszabbra számítottam, szinte észrevétlenül beszokott, eddig minden nagyobb probléma nélkül.  De azért a legnagyobb örömöm azért az lesz, ha a két szürke is fenn mókol majd egymás mellett a kötélen, a zöldek a másik oldalon, kissé elkülönülve, mint a bolsevikek és a mensevikek.:-)) Tudom, hogy sikerülni fog, mert sikerülnie kell!:-)
Az az érzésem, hogy délután azért nem jön ki, mert még mindig tart a zöldektől. Ezt tegnap este meg is vitattam a Suttogóval, aki azt ajánlotta, próbáljuk ki, hogy melyik papkától tart Zebi. Olyan nagyon jó, hogy meg tudom vele beszélni ezeket a dolgokat, bármit tanácsolt eddig, mindig simán bejött a dolog.:-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése