2012. június 26., kedd

A múlt hét nagyon hamar elszaladt, szegény papa a hugával együtt a temetést intézte. Szörnyű bürokratikus az ügyintézés, nem elég az embernek a saját fájdalma, még a hivatali keselyükkel is meg kell küzdeni!!! Végül is sikerült mindent elintézniük, a temetés július 3.-án kedden lesz. Remélem, hogy utána szegény papa lassan majd megnyugszik.:-(

Írok a tollasokról is, mert bizony az elmúlt pár napban nem is  meséltem róluk. 
A kicsik teljesen jól vannak, velük gyakorlatilag semmi különös probléma nincs sosem. Szépen harmonizáló pár, szeretik is egymást, bár ezt a feketesapkások esetében nem úgy kell elképzelni, hogy élnek, mint a Tuba és a Tubáné. Ők kis agresszív bunyógépek, sokszor még rajtam is összevesznek, az egyik belefekszik az ölembe, hogy simizzem, a másik elkezdi a farkát-szárnyát húzogatni, ne mááá béke legyen és a végén gombócba tekeredve csépelik egymást rajtam.:-))) Ők ilyenek, így kell elfogadni őket.:-)
A zöldek is jól megvannak. Mózes soha még ilyen szép tollú nem volt, mint most. Sámi megint kicsit fogyott, már megfogom és érzem, meg is mértem és jól gondoltam. Kissé kevesebb a súlya, majd kitalálok valamit, hogy csináljak neki egy kis étvágyat. Ő rettenetesen rossz evő, egész nap nyammog a kaján, szinte alig eszik és még azzal a kevés kajával, ami a begyébe jut Morzsit eteti állandóan. Viszont nagyon érdeklődik Zebi iránt. Már kétszer is odaröppent Zebi kalitjának az oldalára és nézegette az új fiút. Nem állt a tolla, teljesen nyugodt volt és Zebi sem akarta a túloldalról a vérit venni. Néha oda is ülünk a kalitja mellé a kis stokira és úgy beszélgetünk vele.
És hát Zebi...... jól van, nincs vele semmi baj. Az étvágya az hatalmas, a bizalma az még lenn van a béka feneke alatt. Mióta rávágott a kezemre simogatáskor nem nyúltam be hozzá, most már neki kell lépnie. A kalitja állandóan nyitva van, ha otthon vagyok, de mostanában pár napja nem kívánkozik ki. Ugyan N. is mondta, hogy van mikor ott benn szeret lenni, ezért nem is macerálom emiatt. Beszélgetek vele is, mint a többiekkel, de nem háborgatom. Ha közös dió vagy kexevés van, ő is ugyanúgy kap belőle, mint a többiek és szépen el is veszi a kezemből. Nagyon figyeli a Pipit, azt látom és Pipi is állandóan ott kavirnyál körülötte-fölötte. Hát majd csak megbátorodik és legyűri a félelmét. Jól megvannak egymás mellett,  szinkron esznek-isznak, alakulgat a dolog.......:-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése