2008. december 1., hétfő

Az élet nem áll meg! - ahogyan Macka mélyen filozofálva megállapította. Meg nem is lehet beülni a sarokba és nem tudomást venni a dolgokról, amik körötted folynak, a családdal törődni kell, a madarakkal törődni kell ........ Ez nem azt jelenti, hogy legbelül nem gyászolom a barátomat! Mindig velem lesz ......... Olyan rendkívül ember volt, akit soha nem lehet elfelejteni, sokszor látom magam előtt, ahogyan mosolyogva, huncutul néz, pláne ha valami olyasmit találtam ki, amit ő már túlzásnak gondolt. Hihetetlenül jó ember volt és jó emberismerő,ha úgy találta, hogy valakinél valami nem kerek, mérget vehettél rá, hogy előbb-utóbb kiderül róla valami ronda dolog. Nagyon megválogatta, hogy kinek ad a madaraiból, ha a rostán a delikvens fennakadt, akkor akár kezét-lábát törhette, madarat akkor sem kapott Tőle. Sokszor eszembe jutnak a pénteki beszélgetések, rengeteg dolgot tanultam, nem csak a madarak kapcsán, hanem emberségből is. El is határoztam, hogy ha egy kicsit csitul körülöttem ez a dzsumbuj, ami most összejött akkor elmesélem nektek, hogyan is lettünk mi barátok Kygával és a párjával. Mert ez egy gyönyörű történet, igaz barátság, mentes minden hátsó gondolattól és szándéktól, hiszen az ember 50 körül már nem köt könnyen barátságokat, pláne nem ilyet, ami már biztosan életreszóló.
De ez még majd kicsit később leszen...
Most annyi minden tornyosul a fejem felett, hogy néha azt sem tudom, fiú vagy-e vagy lány. Sok a munkám, közeleg az évvége, az összes nyavalyás zárlati munkákkal, korán megyek és későn jövök. A madaraim ezt nagy türelemmel viselik, illetve inkább azt mondanám, hogy asszimilálódnak a dolgokhoz. Amikor 1/2 9 körül Sámsont el akarom tenni aludni, akkor nemes egyszerűséggel nem hajlandó lemászni a kezemről, jelezve hogy nem kíván aludni menni, maradjuk együtt még egy kicsit. Ilyenkor szépen visszaviszem a nappaliba, ahol aztán újra eljátszogat valamivel mellettem, esetleg énekelgetek neki egy keveset ( a"Süss fel nap" kezdetű dalt tanulgatjuk, immár egy hónapja)aztán egyszer csak bemászik a nyakam alá és akkor ott hagyom még egy fél órácskát bóbiskolni és csak utána viszem aludni a hálóba. Ő nap közben is elbóbiskol, ha álmos, kipiheni magát.Most már, ha otthon vagyok, úgy ragad rám, mint egy igazio ragacs. Mindenhová jön velem, megfigyel mindent, ha eszem ő is megkóstol mindent (persze csak amit neki is lehet), egyszerűen imádnivaló a kis fickó!!!
A sapis bandával más a helyzet,ez az évszak az, amikor párzanak. Érzékenyebbek, ingerlékenyebbek, bár nem mondhatom hogy bármelyik is bántana, de Csib már 2x próbált Sámsonnk nekimenni. Mindkétszer megállítottam egy emberes tasli kiséretében, mert ha ráhagyom, akkor már az egész családot ő akarja irányítni. Ezzel együtt, ha hétvégén reggel kiveszem őket, azt sem tudják, hogyan bújjanak és simogattassák magukat. Hát ez egy ilyen türelemjáték, majd túl leszünk ezen az időszakon is!!!!
A múltkor már kiraktuk Csibészkééket a nappaliba, de aztán annyira hiányoztak, hogy visszahoztuk a halókalitjukba őket és feljebb raktam a rudat, hátha így nem kapnak kedvet az éjszakai rumlizáshoz. El is telt pár nap csendben, de ma már 1/2 5 magasságában újra az ismerős motyogásra ébredtünk és hallottuk a kis lábak kopogását a kalit aljában, a többit pedig mindenki fantáziájára bízom! Amúgy is nehezebb kicsit velük mostanában. Nem igazán értem, hogy miért, rettenetesen hangosak lettek. Üvöltenek ha kell, ha nem!!! És aki meg tudná válaszolni a miértet és még tanácsot is adna, hogy mit kéne velük csinálnom, ő sajnos már nincs köztünk!:-( Boutot faggatom, hiszen ő a másik ember, aki hihetetlenül érti a madarak nyelvét. Régen is nagyon sokat segített, amikor még törpém volt, a kis Milit szinte teljesen az ő útmutatása alapján szelidítettem meg.
Hát rövid híradásként egyelőre csak ennyi....
Munka után rohanok haza, mivel a hétvége annyira rumlis volt, hogy elmaradt a takarítás és el tudjátok képzelni, mi lehet ott ahol 7 madár, 1 kutya és 4 ember él!!!!!

1 megjegyzés:

  1. "el tudjátok képzelni, mi lehet ott ahol 7 madár, 1 kutya és 4 ember él!!!!!"

    El-el, én tudni vélem, hogy ott nagyon jó lehet :))

    VálaszTörlés